2 N. Eilersen teak lounge fauteuils Model Capella van Illum Wikkelsø

2 Roemrijke N. Eilersen teak lounge fauteuils Model Capella van Illum Wikkelsø

Ontwerper: Kristian Illum Wikkelsø
Type: 
Capella
Fabrikant:
N. Eilersen Denmark
Jaar: 
’50 ’60 (1964 originele aankoopbon aanwezig)
Materiaal:
Teak hout-Geweven stof
Aantal:
2

De ontwerper:
Kristian Illum Wikkelsø was een Deense meubelontwerper. Hij behoorde tot de generatie ontwerpers die het Deens Design in de jaren vijftig en zestig tot een wereldwijd fenomeen maakte. Wikkelsø werd eerst opgeleid tot timmerman in 1938. Daarna studeerde hij verder aan de School of Applied Arts, waar hij in 1941 vertrok. Hij was een werknemer van Jacob Kjær en werkte samen met het duo Peter Hvidt en Orla Mølgaard. In 1954 creëerde hij zijn eigen studio, Illum Wikkelsø. In de loop der jaren heeft hij verschillende soorten meubels gemaakt, die tegenwoordig klassiekers zijn geworden. Een van de bekendste zijn zijn schommelstoel en fauteuil model V11.
Hij heeft gewerkt met N. Eilersen, Holger Christiansen en Farstrup Sawmill en Stolefabrik. Een belangrijke partner was CF Christensen, Silkeborg voor wie hij de Plexus-serie en andere lichte stoelen ontwierp.

De fauteuils:
In de fauteuils Model Capella herkend men gelijk de Deense stijl, sierlijk en strak design van Scandinavische bodem. Zo lopen de kopse kanten van de voorpoten en de armleuningen mooi over d.m.v. pen en gat verbinding. Wat ook een opvallend detail is; de armleuningen, waarvan het lijkt alsof deze uit het niets tevoorschijn komen. Fauteuils hebben rubberen singels als vering en deze zijn in goede staat. de fauteuils hebben elk 2 losse kussens, zowel 1 voor de zitting als de 1 voor de rugleuning, deze zijn uitgevoerd in verkeersoranje geweven stof. Leukvoorthuis heeft ook een 3 zits bank Model Capella van Illum Wikkelsø in de showroom staan, samen met deze 2 fauteuils is het een schitterende zitgroep voor iedere woonkamer.

saillant detail is: dat wij de originele aankoopbon hebben gekregen, waarop staat dat de bank en 2 fauteuils samen 995,00 Nederlandse Florijnen Hebben gekost in 1964!

Conditie: Fauteuils verkeren in zeer goede staat.

Zitdiepte: 54 cm
Zitbreedte: 54 cm
Zithoogte: 38 cm

SOLD

 

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw