2 Young International Club Chairs Model Caleidos 835 van Frans Schrofer, ’80

FOTO 12

2 Dutch Club Fauteuils Model Caleidos 835 van Frans Schrofer Voor Young International, Opnieuw Gestoffeerd Met Kvadrat Divina MD 0353

Ontwerper: Frans Schrofer
Model:
 Caleidos 835
Fabrikant: 
Young International
Jaar: 
1980
Aantal: 2
Bekleding: Kvadrat Divina MD 0353-Designer Finn Sködt
Materiaal: Stalen Buisframe Romp-aluminium Poten
Werkzaamheden: Opnieuw Gestoffeerd-Totaal Gerestaureerd

De ontwerper:
De veelzijdige meubelontwerper en industrieel ontwerper Frans Schrofer werd geboren op 15 augustus 1956 en groeide op te Voorschoten. Schrofer is een telg uit een welbekende kunstenaarsfamilie. Zijn vader is Willem Schrofer en zijn moeder Hannie Bal, beide waren bekende schilders. Frans’s oom was Jan Schrofer, de oprichter van meubelfabriek Ahrend De Cirkel en ontwerper Jurriaan Schrofer was een halfbroer van Frans. Schrofer’s vroege opleiding omvatte metaalbewerking, automechanica, elektromechanica en werktuigbouwkunde. Als aanvulling op zijn formele opleiding werd Schrofer vanaf zijn twaalfde begeleid door de beeldhouwer Frans de Wit. Na zijn technische opleiding in Leiden ging hij studeren aan de Design Academy Eindhoven, waar hij in 1983 afstudeerde. Na zijn afstuderen werkte hij een aantal jaren voor Stadium Design en ontwierp er flessen en verpakkingen voor bedrijven als Remia en Andrélon.
In 1984 richtte Schrofer zijn eigen ontwerpstudio op in Den Haag, genaamd Studio Schrofer. De eerste opdracht kwam van de Nederlandse firma Young International. Voor dit bedrijf ontwierp Schrofer o.a.de Scudo- stoel en de
Caleidos 835. Studio Schrofer ontwerpt niet alleen meubels voor binnenshuis, maar creëert ook tuinmeubilair, haarden en verlichtingen, dat doe hij voor gerenommeerde nationale en internationale bedrijven.
Frans Schtofer heeft in zijn jonge carrière al veel design awards in ontvangst mogen nemen.


De fauteuil:
De romp van beide fauteuils zijn opgebouwd uit een stalen buisframe, maar door het gebruik van vele andere materialen zijn de fauteuils een lichtgewicht en makkelijk te verplaatsen. Op foto 12 kunt u zien hoe de fauteuil was voordat wij deze gingen restaureren. Beide fauteuils hadden verouderde en versleten stof, ook was het schuim/polyether vergaan en verpulverd. Bij restauratie is het schuim vervangen voor nieuw schuim en polyether. Voor de stof viel onze keuze op een wollen stof van Kvadrat, hetzij de Divina in de kleur MD 0353. Van deze stof hebben wij voor beide fauteuils nieuwe hoezen met ritsen vervaardigd. De fauteuils staan op aluminium poten met beweegbare voetjes. Fauteuils liggen in het verlengde van de Oyster van Artifort.
Het zitcomfort van de fauteuils is echt voortreffelijk.

Conditie: fauteuils verkeren in zeer goede staat.
Men kan wel spreken van nieuwstaat, aangezien de fauteuils door ons zijn gerestaureerd en opnieuw gestoffeerd is.

Zitdiepte: 54 cm
Zitbreedte: 54 cm
Zithoogte: 42 cm

PRIJS:
OP AANVRAAGVoor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw