4-6 Gispen Stalachrome Stoelen Model Fauteuiltje NO 41-R “PELKO” Kantoormeubelen Serie, 1941

FOTO 9
FOTO 10
FOTO 11
FOTO 12
FOTO 13
FOTO 14

4-6 Gispen Stalachrome Stoelen Model NO 41-R “Fauteuiltje Rechtop Model uit de PELKO Kantoormeubelen Serie, 1941, Gerestaureerd en Opnieuw Gestoffeerd

Ontwerper: ?
Model:
 Fauteuiltje NO 41-R (Rechtop Model
Fabrikant: 
Gispen Stalachrome Pelko Kantoormeubelen
Jaar: 
1941
Aantal: 6
Bekleding: Bouclé Stof Parelmoerdonkergroen RALKleur 6035
Materiaal: Eikenhout
Werkzaamheden: Opnieuw Gestoffeerd-Totaal Gerestaureerd

Pelko:
in De Tweede Wereldoorlog kwam de productie van stalen meubelen kwam tot stilstand, omdat de bezetter zelf staal nodig had voor zijn oorlogsvoering, later zal de bezetter ook o.a. staal invorderen Het bedrijf Gispen zorgt in deze tijd, dat er productie is. Zo kon Gispen het personeel
voor tewerkstelling in Duitsland behoeden en met de verplichte! productie van oorlogsmaterieel voor de Wehrmacht worden ook de lonen door betaald. Willem Hendrik Gispen wordt in 1942 in hechtenis genomen door de bezetter, omdat hij criticus is tegen de Kultuurkamer. Na zijn vrijlating duikt hij gelijk onder op de Veluwe bij zijn goede vriend Bas van Pelt.
De Firma Gispen produceren ook kantoormeubelen, maar deze worden gefabriceerd beuken- of eikenhout. Meubels verder verkocht onder de naam Pelko Kantoormeubelen een Zusterproduct van “Stalachrome” Nederlands Fabrikaat. In de catalogus van Pelko staat linksboven Pelko stoel NO 21, dit was een houten variant van de Stalachrome Werkstoel NO 3221 uit 1938 (zie foto 11). Op foto 11 staat rechtsboven “onze” fauteuiltje NO 21

De Stoel.
Op de foto’s 11 tot 13 kunt u zie in welke staat stoelen verkeren toen wij zijn aankochten. Van de 6 stoelen hebben wij er 4 gerestaureerd en 2 stoelen zijn in originele staat. Stoelen zijn geproduceerd van Eikenhouten. Het eikenhouten is d.m.v. pen en gat verbonden met elkaar. Onder de zitting is het eikenhouten frame verstevigd met driehoekige klossen, zoals u kunt zien op foto 9. op deze foto is ook te zien hoe zitting is gemonteerd aan het houten frame. Alle bevestigingsmaterialen zijn de originele materialen.
Zitting en rugleuning zijn 2 houten separate elementen die bevestig zijn met elkaar met driehoekige beugels, slotbouten en moeren.
Wij hebben Eikenhouten frames weer voorzien van hun natuurlijke kleur.
De zitting en rugleuningen voorzien van nieuw schuim.
Zittingen en rugleuningen zijn door ons opnieuw gestoffeerd met een stof van 100% stof van Kvadrat uit de Serie Divina en met de kleur MD 743.

De stoelen hebben een ideaal zitcomfort, dit komt mede door dat de rugleuningen , omdatdeze alleen zijn bevestigd aan zittingen en niet aan eiken frame, daardoor kunnen de rugleuningen mee bewegen op de lichaamsbeweging, als u zit.

Detail: Stoelen zijn gerestaureerd met de originele onderdelen en materialen

Conditie: stoelen verkeren in nieuw staat.
Aangezien de stoelen door ons zijn gerestaureerd en opnieuw gestoffeerd is.

Zitdiepte: 49 cm
Zitbreedte: 46 cm
Zithoogte: 49 cm
Hoogte Armleuningen: 73 a 74 cm

PRIJS:
OP AANVRAAG

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw