4 Gispen “easy” fauteuils Model 1453 van Coen de Vries

4 Eigentijdse Gispen Easy fauteuils Model 1453 van Coen de Vries

Ontwerper: W.H. Gispen
Model:
 1453-“Supra” Reeks
Fabrikant: 
Gispen Culemborg Holland
Jaar: 
1967
Aantal: 4
Bekleding: Zalmoranje met Zwart Gestreepte Geweven Stof van Weverij de Ploeg
Materiaal: Rechthoekig-Matchroom-Stalenframe

De ontwerper:
Coen de Vries is een Nederlandse industrieel ontwerper en meubelontwerper, geboren te Den Haag op 22 Augustus 1918.
Hij volgde de opleiding meubelconstructie en binnenhuiskunst aan de Koninklijke Academie in Den Haag. In het kader van een uitwisselingsprogramma volgde hij lessen aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs in Amsterdam, waar hij les kreeg van Mart Stam en Johan Niegeman, die opgeleid waren aan het Bauhaus in Dessau. Na deze studie zette hij de winkel ‘De Sleutel’ op, waar hij naast eigen ontwerpen ook ontwerpen van anderen verkocht.
Coen de Vries was actief lid van de Stichting Goed Wonen. Tussen 1952 en 1961 werd een vijftal modelwoningen van Goed Wonen door hem ingericht: Weesp (1952-1953), Amsterdam (1956 en 1958-1959), Den Haag (1957) en Utrecht (1961). Deze woningen lieten zien hoe men zou kunnen wonen, welke mogelijkheden er waren. Coen de Vries werkte als industrieel ontwerper voor verschillende fabrieken zoals Everest meubelfabrieken te Rotterdam, instrumentenfabriek Devo te Den Haag, Plusmeubelen en de Venlosche clubfauteuilfabriek en werkte hij als consulting designer bij Mepal, Lips, Gispen, Bruynzeel Kastenfabrieken, Eeka-meubelen en Fröscher (Duitsland). Bij Gispen verzorgde hij de huisstijl en ontwierp hij meubelen.
Hij had zich tot doel gesteld om goede, praktische, moderne en esthetisch verantwoorde meubelen tegen een betaalbare prijs te ontwikkelen. 

De fauteuils:
Het onderstel is vervaardigd van matchromen, rechthoekig staal. Het frame van de zitting en rug is van omgezet plaatstaal, binnenkant van het plaatstaal is gestoffeerd met zwart fluweel stof en achterkant/zijkanten van de rug is gestoffeerd met Zalmoranje met zwart gestreepte geweven Ploeg stof. De kussens zijn van schuimrubber en zijn omkeerbaar. De bekledingshoezen zijn ook uitgevoerd in Zalmoranje met zwart gestreepte geweven stof van de Ploeg en voorzien van een ritssluiting. Fauteuils hebben zwartbruine houten armleggers. De fauteuild uit deze serie waren onderdeel van het BZ (=Better Zitten) 2000 programma. De fauteuils behoorde tot de ‘Supra’-reeks.
De fauteuils uit deze serie werden in de folder aangeprezen als ‘stijlvol, zonder nadrukkelijkheid en zonder problemen’. Sommige kussens hebben een verkleuring. Maar wij kunnen voor u de fauteuils tegen meerprijs opnieuw stofferen.

Zitdiepte: 50 cm
Zitbreedte: 58 cm
Zithoogte: 44 cm
Hoogte armleuningen: 56 cm

Conditie: Fauteuils verkeren in goede staat.

Vraagprijs per fauteuil:
€580,00

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw