4 Stua eetkamerstoelen Model Egoa 300 van Josep Mora

4 furieuze Stua eetkamerstoelen van Model Egoa 300 van Josep Mora

Ontwerper: Josep Mora
Type: Model Egoa 300
Fabrikant: Stua San Sebastian-Spain
Jaar: 1988 
Aantal: 4
Materiaal: Chroom draadstaal-Plywood

De ontwerper:
Josep Mora is ingenieur. Hij was leraar in de prestigieuze ontwerpschool van Elisava in Barcelona. Zijn ontwerp is altijd gekoppeld aan zeer technische en slimme oplossingen met betrekking tot beweging. Misschien is dit de reden waarom hij een aantal fietsen heeft ontworpen. Het nieuwste exemplaar is een houten versie geproduceerd voor het Camper schoenenbedrijf. Hij ontwierp beide versies van de Egoa-stoel voor STUA, het vaste framemodel en de versie op zwenkwielen. De 2 essentiële punten van de stoelen zijn
SCHARNIEREND: de zitting en de rugleuning zijn scharnierend verbonden met een aantal aluminium delen waardoor de zitting en de rugleuning kunnen bewegen.
BEWEGING: dankzij deze geledingen bewegen de zitting en de rugleuning naar het lichaam van de gebruiker.

De stoelen:
Egoa is een stoelencollectie gecreëerd door Josep Mora. Het is essentieel om in de Egoa-stoel te zitten om te ervaren hoe heerlijk comfortabel het is. De zitting en de rugleuning zijn ingenieus scharnierend en nodigen gebruikers uit om een ​​dynamische zithouding aan te nemen, waardoor ze vrij kunnen bewegen. Egoa-stoel past zich aan de meeste lichaamsgewichten en -formaten aan en biedt een uitzonderlijk comfort. Het frame is gemaakt van verchroomd staal. De zitting en de rugleuning zijn gemaakt van superdun Frans multiplex, deze zijn uitgevoerd in de kleur black lacquered ash. Door kleur heen zie je een mooie houtnerf tekening in de plywood zitting en rugleuning.
Stoelen belichamen een bedrieglijk eenvoudig maar intelligent en geavanceerd mechanisme.

Dit ontwerp is al meer dan 20 jaar in productie en leidt tot een designklassieker.

Zitdiepte: 43 cm
Zitbreedte: 43 cm
Zithoogte: 45 cm

Conditie: Stoelen verkeren in goede staat.

Setprijs
840,00


Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw