6 Ahrend de Cirkel eetkamerstoelen

6 Solide eetkamerstoelen van Ahrend de Cirkel

Ontwerper: ?
Model:
 Buisframe stoel
Fabrikant: A
hrend de Cirkel
Jaar:
’50 ’60
Aantal: 6

De fabrikant:
In 1896 richtte Jacobus Ahrend de firma Wed. J. Ahrend & Zoon op. In 1930 verwierf het bedrijf een staalpers en lanceerde zijn afdeling stalen meubelen. Datzelfde jaar ontwierp Jan Schröfer de Zitnorm-stoel (1931) voor Ahrend. Later, in 1934, richtte Schröfer het staalmeubelbedrijf De Cirkel op in Amsterdam, dat later met Ahrend naar Zwanenburg verhuisde. Ergens tussen 1939 en 1941 verwierf Ahrend een groot aandeel in De Cirkel en de meubelcollecties van elk droegen de postzegel ‘Ahrend De Cirkel’. In de naoorlogse periode produceerde Ahrend De Cirkel meubels door enkele van de meesten van Nederland gevierde ontwerpers, met name Friso Kramer en Wim Rietveld.
In 1967 nam Ahrend naast De Cirkel het staalbedrijf ODA over en de laatste twee werden dochterondernemingen van Ahrend. Vandaag richt Ahrend zich op innovatief kantoormeubilair en duurzame werkomgevingen, terwijl het nog steeds veel van de klassiekers van Kramer en Rietveld produceert.

De stoelen:
Het buisframe is samengesteld uit twee buizen. De Ahrend stoelen hebben veel overeenkomsten met de Gispen stoelen Model 212. Er zijn twee duidelijke verschillen:
1) de rugleuningen: Bij de Ahrend stoelen lijkt het net of rugleuningen op de kop hangen.
2) de armleuningen: Deze zijn bij de Ahrend minder gebogen.
Qua design zijn de Ahrend stoelen strakker en robuuster dan de Gispen stoelen, maar wat betreft zitcomfort doen de Ahrend stoelen niet onder voor de Gispen stoelen. Leukvoorthuis heeft 6 stoelen staan in de showroom, waarvan er 3 zijn uitgevoerd met grafietgrijs nubuck en 3 met barok stof, waarin de kleurtint grafietgrijs in verwerkt is. Dit geeft de stoelen een stijlvolle en aangename expressie.

 

Conditie: Stoelen zijn in goede staat.

Zitdiepte: 43 cm
Zitbreedte: 43 cm
Zithoogte: 47 cm

Setprijs:
€740,00

 

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw