Dutch Originals Chaise Longue/ Easy Chair Model “Groeten Uit Holland” van Rob Eckhardt

Asymmetrische Chaise Longue/Easy fauteuil Model “Groeten Uit Holland” Chair van Rob Eckhardt voor Dutch Originals

Ontwerper: Rob Eckhardt
Model:
 Groeten uit Holland
Fabrikant: 
Dutch Originals
Jaar: 
1983
Aantal: 1
Bekleding: Zwart Wollige Stof- Zuiver Oranje Wollige Stof Ral Kleur 2004
Materiaal: Zwart Vierkant Metalenframe-Gietijzer Pootdoppen
Werkzaamheden: Gecleaned

De ontwerper:
Rob Eckthardt geboren in 1953 te Amsterdam is een Nederlandsarchitect, meubelontwerper, docent en o.a. bekend van zijn originele postmoderne design meubelen. In 1982 was Eckhardt net afgestudeerd als architect aan de Technische Hogeschool Delft, toen hij zijn eerste winkel opende in de Jordaan in Amsterdam. Drie jaar later verhuist hij naar de Spuistraat in Amsterdam. In eerste instantie werkte Eckhardt aan de herinrichting van cafés en ontwierp bijvoorbeeld ook het interieur van het in 1985 geopende restaurant Bordewijk aan de Noordermarkt in Amsterdam. Voor discotheek Richter in Amsterdam ontwierp Eckhardt een compacte stoel Model Dolores. Na een publicatie in het tijdschrift Avenue wordt Eckhardt bekend bij het grotere publiek. Zijn bekendheid zal groter worden wanneer hij design stukken ontwerpt voor Pastoe, Sfinx en de Japanse onderneming Yamagiya. Dankzij deze opdrachtgever werd Eckhardt internationaal bekend en zijn werken waren te zien op exposities in Tokyo, Milaan en Parijs. Ook zijn enkele werken opgenomen in Nederlandse Musea.
Uit handen van Jan Des Bouvrie, Gerard van den Berg en Arnold Merckx (Eckhardts 3 grote voorbeelden) kreeg hij ooit de Zilveren Binnenhuis Design Prijs uitgereikt.

Sinds 2009 is Eckhardt mindfulness. In 2018 heeft hij een transmissie ontvangen van zijn leraar om les te mogen geven als zelfstandig Zenleraar.

De fauteuil:
De fauteuil “Groeten uit Holland” is een multifunctionele stoel, want de stoel is ontworpen als easy chair, maar in breedterichting gevormd als chaise longue. Het chaise longue gedeelte (zitvlak en zijkanten) zijn uitgevoerd met Zwarte Ploegwool van Weverij De Ploeg. De rugleuning is uitgevoerd met Zuiver Oranje Ploegwool van Weverij de Ploeg.
Ploegwool is een 100% wollen meubelstof die bekend staat om zijn lage slijtwaarde en unieke uiterlijk. Het materiaal onderscheidt zich door een zachte melangestructuur die zeer comfortabel aanvoelt. Het Zwarte frame is geproduceerd van vierkant metaal. Onder de poten zijn half ronde doppen bevestigd van gietijzer. In eerste instantie werd de fauteuil gefabriceerd door Pastoe later werd de productie overgenomen door Dutch Originals.
Het design van de fauteuil heeft de vorm een tulp.

Conditie: Fauteuil verkeert in zeer goede staat.

Zitdiepte: 50 cm
Zitbreedte: 46 cm
Z
ithoogte: 44 cm

Dimension:
75 cm x 125 cm x 95 cm

PRIJS:
€1840,00

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw