2 WÉBÉ “Pelikaan” lounge schaarfauteuils van Louis van Teeffelen

  

2 Prestigieuze WÉBÉ “Pelikaan” lounge schaarfauteuils van Louis van Teeffelen

Ontwerper: Louis van Teeffelen
Type:
Pelikaan lounge schaarfauteuil
Fabrikant:  Stoelenfabriek Van der Veer Joure onder auspiciën van Walraven & Bevers (WEBE)
Jaar: 
’60 ’65

Fabrikant:
Op internet worden de fauteuils weleens toegeschreven aan Stoelenfabriek Van der Veer Joure, maar dit is niet het geval. Want Walraven & Bevers liet onder auspiciën de frames van de schaarfauteuils (o.a. ook de “Scissor chairs”) produceren bij Stoelenfabriek Van der veer uit Joure (Friesland). Als de frames waren geproduceerd, werden ze naar Beneden-Leeuwen vervoerd, daar werden de onderdelen samen met zitting en rugleuning gemonteerd. Zo is er in die tijd ook veel samengewerkt met het bedrijf De Klomp Meubelwerkplaats van de gebroeders Bos uit Ederveen.
Het uitbesteden van werk was (en heden ten dage nog ) een normaal verschijnsel in de industrie om te voldoen aan de productie capaciteit.

De fauteuil:
De lounge schaarfauteuils van Louis van Teeffelen staat hoog in aanzien in de vintage scene. Dit komt door het bijzonder design, maar ook het minimalistische van de fauteuils.  Fauteuils bij Leukvoorthuis in de showroom hebben een zittingen en rugleuningen die zijn uitgevoerd in parelwit wollige stof. De parelwit wollige stof springt in het oog, dit komt omdat wij de fauteuils hebben gecleand. Frames is gefabriceerd van Afrormosia. Het ontwerp van de Schaarfauteuil is nagenoeg hetzelfde als de “Pelikaan” fauteuil, alleen is de rugleuning anders van de “Pelikaan” fauteuil en deze is voorzien van armleuningen. Maar des al niettemin vallen de schaarfauteuils ook onder de noemer “pelikaan”fauteuils.

Conditiefauteuils verkeert in goede staat.

Zitdiepte: 50 cm
Zitbreedte: 54 cm
zithoogte: 40 cm

SOLD

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw