2 Nelo Möbel Sweden lounge draaifauteuil Model Move van Takashi Okamura & Erik Marquardsen

2 Rare Nelo Möbel Sweden lounge draaifauteuil Model Move van Takashi Okamura & Erik Marquardsen

Ontwerper: Takashi Okamura (Japan) & Erik Marquardsen (Denmark) O&M Design (Denmark)
Type: Draaifauteuil Model Move
Fabrikant:  Nelo Möbel Sweden
Jaar: ’70

De Designers:
Takashi Okamura en Erik Marquardsen zijn een bekend duo Deense meubeldesigners, die samen het O & M-Design runnen. O & M Design werd opgericht in 1973, het jaar voordat Okamura en Marquardsen afstudeerden aan de School of Decorative Art, waar ze klasgenoten waren. Sindsdien hebben ze gewerkt voor een aantal Deense en buitenlandse meubelfabrieken o.a. Brdr. Krüger, Gallery Shuno, GETAMA, NELO, Skippers Furniture, Uchida Yoko. De ontwerpen zijn gemaakt voor zowel privé als openbaar gebruik, zoals The Royal Theatre in Kopenhagen, Billund Airport en Vejle Opera House.
Hun Japans-Deense achtergrond heeft altijd een inspiratie en nieuwe benaderingen opgeleverd voor het ontwerpen van meubels. Hun enorme ervaring en begrip voor de meubelindustrie, was de basis voor een uitdaging om samen te werken op de lange termijn.

De fauteuils:

Leukvoorthuis heeft niet veel vintage meubels uit Zweden staan in de showroom, maar als wij er èèn vinden, dan is het gelijk zeldzaam en excentriek. Zo kwamen er nogal 2 uitzonderlijke Nelo Möbel lounge draaifauteuils van Takashi Okamura & Erik Marquardsen op ons pad.
Draaifauteuils hebben een zwart lederen zittingen en rugleuningen , zwart lederen gebogen armleuningen deze zijn bevestigd d.m.v. van een zwart buisframe aan de fauteuils, bovenop de rugleuningen zitten zwart lederen hoofdkussens, deze zijn met een zwart buisframe aan de rugleuningen bevestigd.  De draaifauteuils staan op een zwarte draaivoet. Wij hebben al veel woorden gebruikt voor de fauteuils, maar het belangrijkste is: ze zitten nog geweldig ook!

Zitdiepte: 50 cm
Zitbreedte: 50 cm
Zithoogte: 42 cm

Conditie: Fauteuils verkeren in goede staat

Fauteuils zijn ook per stuk te koop

SOLD

 

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw