Giroflex Plywood draaifauteuil “office chair” van Marin Stoll

Een wonderbaarlijke Giroflex plywood draaifauteuil van Martin Stoll

Ontwerper: Martin Stoll
Type: Ofiice Chair
Fabrikant: Giroflex Zwitserland
Jaar: ’60 ’70

De fabrikant:
In het jaar 1872 begint Albert Stoll I in Koblenz (Zwitserland) met een stoelenfabriek, die alleen de typische ‘ronde’ houten stoelen voor cafés, hotels en winkels vervaardigt. Zijn zoon, Albert Stoll ll, concentreert zich vanaf 1919 op de ontwikkeling en productie van bureaustoelen.
In 1926 vindt hij de “Federdreh” (veerdraai) uit, de eerste draaistoel met vering, en vraagt wereldwijd patent aan. De in 1948 geïntroduceerde merknaam “Giroflex” (draaien en meegeven) is ontleend aan deze uitvinding. Giroflex breidt fors uit.
In 1949 ontstaat in België de eerste buitenlandse productie- en verkooplocatie. Er volgt een productielocatie in Brazilië, en vestigingen in Duitsland, Nederland en Frankrijk.
De belangrijkste productielocatie en het centrum voor research en ontwikkeling blijven in Koblenz.
Vanaf 1962 komt de samenwerking met internationaal erkende arbeidsfysiologen van de grond. Hieruit ontstaan ergonomisch doordachte stoelen, die gericht zijn op de behoeften van langdurig zittenden.

De fauteuil:
De draaifauteuil van Marin Stoll is een opvallende fauteuil, dit komt omdat er voor de zitting en rugleuning gebruik is gemaakt van walnut plywood shells. Zowel de zitting als de rugleuning zijn uitgevoerd met donkerbruin leder. De zitting heeft 4 knopen en de rugleuning 2 knopen. Onder de aluminium stervoet zitten doppen.
Wij kunnen de armleggers voor u (tegen meerprijs) stofferen of in een teakwood kleur lakken. Met Marin Stoll meubelen haalt u meubels in huis, die expressief zijn in zitcomfort en design.

Conditie: Fauteuil verkeert in goede staat.

Zitdiepte: 50 cm
Zitbreedte: 52 cm
Zithoogte: 49 cm

€790,00

 

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw