Giroflex Plywood Swivel Chair Van Martin Stoll Met Voetenbank

an early seventy’s Plywood Draaifauteuil van Martin Stoll voor Giroflex Zwiterland met voetenbank in Zwart ska

Ontwerper: Martin Stoll
Type: Swivel Chair
Fabrikant: Giroflex AG Zwitserland
Jaar: ’60 ’70
Aantal: 1-1Showroom
Bekleding: Glad Zwart Skai
Materiaal: Plywood Kuip-verchroomde Metalen Voet
Werkzaamheden: Gedeeltelijk Gerestaureerd

De fabrikant:
Giroflex is een Zwitserse fabrikant o.a. van hoogwaardige en ergonomische bureaustoelen, vergaderstoelen en bezoekersstoelen.
In 1872 begint Albert Stoll I in Koblenz (Zwitserland) met een stoelenfabriek.
Zijn bekendste ontwerp is de gebogen houten stoel nr. 14.
Al in 1919 besloot Albert Stoll II, de zoon van de oprichter, zich uitsluitend op bureaustoelen te concentreren. Albert Stoll II wijdde zich aan de intensieve studie van zitgedrag en ontwikkelde de bureaustoel verder om lang zitten draaglijker en gezonder te maken. In 1928 vond hij de “Federdreh” (“veerwartel”) uit, die al snel beroemd werd en wereldwijd gepatenteerd werd. Dit was de eerste draaistoel met een ophangsysteem. Albert Stoll veranderd in 1948 in de nieuwe merknaam Giroflex. Het verzonnen samengestelde woord, dat staat voor draaien en flexibel meegeven, maakte het merk internationaal inzetbaar.
In 1949 kregen de bureaudraaistoelen een Europese aanwezigheid, aanvankelijk met een productie- en distributievestiging in België. Twee jaar later keek het bedrijf voor het eerst naar het buitenland en richtte het dochteronderneming Giroflex SA op in São Paulo. Heden ten dagen is Giroflex de marktleider in de Zuid-Amerikaanse markt voor bureaustoelen.
Giroflex werkt sinds 1962 samen met gerenommeerde wetenschappers van het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie Zürich (ETH Zürich) om de veranderende behoeften te onderzoeken van mensen die langere tijd moeten blijven zitten, en heeft de nieuwste ergonomische bevindingen uit dit werk gebruikt als basis voor product ontwikkeling.
In juli 2017 werd de Giroflex overgenomen door de Flokk Group.

De fauteuil:
De draaifauteuil van Marin Stoll is een opvallende fauteuil, omdat de fauteuil uit 3 segmenten bestaat. Deze 3 segmenten zijn de; zitting, rugleuning hoofsteun. Alle 3 segmenten zijn vervaardig van walnut plywood. Plywood is een materiaal dat is vervaardigd uit dunne lagen houtfineer, die aan elkaar zijn gelijmd met aangrenzende lagen waarvan de houtnerf tot 90 graden ten opzichte van elkaar is gedraaid. De shells (kuipen) bevatten ieder een kussen, deze kussens zijn bevestigd aan de kuipen. De 2 armleggers zijn gedeeltelijk gemonteerd aan de kuip en aan de achterzijde zitten ze vast met drukknopen. Allen kussens zijn uitgevoerd met glad Zwart skai, waar de armleggers, rugleuning en hoofdsteun zijn gecapitonneerd d.m.v. Zwarte Knopen. Het zitkussen was zo slechte conditie, dat wij hiervoor een nieuw kussen hebben gestikt van Zwart skai. Hierdoor kan er beetje kleurverschil zitten met de andere kussens in Zwart skai. De fauteuil  heeft een aluminium stervoet.
Met Marin Stoll meubelen haalt u meubels in huis, die expressief zijn in zitcomfort en design.


Voetenbank:
Het voetenbank is NIET geproduceerd Giroflex, maar stamt wel uit dezelfde tijd als de fauteuil. Ottoman is door ons opnieuw gestoffeerd met Zwart glad skai, waaraan wij 4 knopen hebben bevestig. Aan de onderzijde van het voetgedeelte is rondstaal met schroefdraad gemonteerd, zodat je het voetgedeelte kunt verhogen door het schroefdraad rondstaal in en uit de aluminium stervoet te draaien.
Hoewel het voetenbankje geen product is van Giroflex is het wel een leuk en praktische gadget bij de draaifauteuil.

Conditie: Draaifauteuil en voetenbank verkeren beide in goede staat.

Fauteuil:                                               Voetenbankje:
Zitdiepte:
 55 cm                                 Hoogte: Verstelbaar
Zitbreedte: 50 cm                               Lengte: 46 cm
Zithoogte: 38 cm                                 Breedte: 44 cm

SETPRIJS:
€1840,00

 

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw