Meubelfabriek Gelderland chrome fauteuil van Rob Parry met zwart skai

 

Een imposante Meubelfabriek Gelderland chrome fauteuil van Rob Parry

Ontwerper: Rob Parry
Type:
Fabrikant:  Meubelfabriek Gelderland
Jaar:  ’60 ’70

De ontwerper:
In zijn ontwerpen experimenteerde Rob Parry met nieuwe materialen en technieken. Zo maakte hij een eetkamerstoel uit perspex, geënt op de menselijke lichaamsvorm (1947), een lectuurbak uit één plaat gevouwen aluminium (1947), een fauteuil met beweegbare rug (1950) en een multifunctioneel, schakelbaar meubel van fauteuil, bank en bed ineen (1959).
Zijn werk was met regelmaat te zien op de Nederlandse inzending voor de Triënnale Milaan, waar de PTT brievenbus, uit 1957, met de zilveren prijs werd bekroond. deze vooruitstrevende tweeling brievenbus ontwierpen Rob Parry en Emile Truijen samen voor de PTT en werd geproduceerd door de Philips te Eindhoven.  Dit icoon van het Nederlandse design is bijna vijftig jaar in het Nederlandse straatbeeld te zien geweest en behoort tot het cultureel erfgoed van Nederland. De kunststof brievenbus is wereldwijd de eerste bus die stadspost van de overige post scheidt. Het ontwerp is uitgevoerd in primair rood, met een grijs front, geplaatst op een metalen frame.
De PTT brievenbus heeft dienst van 1957 tot 2006.

De fauteuil:
Deze Gelderland Fauteuil is helemaal Rock’n’Rolla, dit komt door het chromen vierkante frame met tussen de poten de teakhouten plankjes.
Op het chromen vierkante frame bevinden zich teakhouten armleggers.
De uit één gehele geproduceerde zitting en rugleuning is uitgevoerd in zwart skai, waar zowel op de zitting als rugleuning stiksels bevinden. Rugleuning is onder een bepaalde hoek gezet, daar boven zit een vast hoofdkussen, wat de fauteuil een ideaal comfort biedt.
Waar de zitting doorloopt naar de rugleuning bevinden zich twee kleine scheurtjes, maar dit zal doet het zitcomfort niet te kort doen.


Zitdiepte: 50 cm
Zitbreedte: 54 cm
Zithoogte: 42 cm

Conditie: Fauteuil verkeert in goede staat

In onze showroom staat een scala aan banken en fauteuils van Rob Parry.

€675,00

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw