Herda vloerlamp/staande lamp met 2 dennengroen verstelbare bollen

FOTO 8

Herda chromen vloerlamp/Staande lamp met 2 dennengroen verstelbare bollen

Ontwerper:  ?
Fabrikant: Herda Amsterdam/Tilburg
Jaar: ’60
Aantal: 1
Afmetingen: H 150 cm
Diam. sfeer: Bollen 18 cm
Materiaal:
Verchroomd Metaal
RAL Kleur: 
Dennengroen 6009

De fabrikant:
Herda Verlichting B.V. was een familiebedrijf opgericht door de gebroeders Daniels in 1946. De hoofdlocatie was gevestigd in de v. Marwijk Kooystraat 10 te Amsterdam en een tweede verlichtingsfabriek was gevestigd in Tilburg. Het bedrijf had ook een depot in Borne aan de Molenkampsweg tot 1981. Herda werd failliet verklaard op 24 juni 1997. Herda werkte samen met enkele top designers als o.a. Willem van Oyen.

De lamp:
De vloerlamp heeft 2 verstelbare bollen in de kleur dennengroen. Men kan het lichtpunt van de 2 bollen zelf instellen, dit kan door de bollen te draaien of in hoogte in te verstellen. Door de bollen te draaien of in willekeurige hoogte te zetten ontstaat er een verspreide lichtstraal. Het chroom i.c.m. de 2 dennengroene bollen en voet geeft de vloerlamp een chique en fleurig uiterlijk.
Voet is geproduceerd van ijzer en is ook uitgevoerd in de kleur dennengroen. De stang is van verchroomd metaal.

Saillant detail is de drukschakelaar (foto 8), die bevestigd is aan de stang. Zal je de beide bollen verschuiven over de stang, dan zal de drukschakelaar zich mee verplaatsen van boven naar beneden. Met de drukschakelaar kun je jouw eigen schijnsel bepalen. Zo is het mogelijk om één bol te laten branden (bijv. de bovenste of onderste bol), maar met een druk op de schakelaar, kun je ook beide bollen ontsteken.
De drukschakelaar is ook uitgevoerd in dennengroen.

Restauratie:
1) Bij de restauratie hebben wij de bekabeling vernieuwd.
2) Het chroom gepolijst.
3) De voet, bollen en drukschakelaar zijn opnieuw gespoten in de kleur dennengroen.

Conditie: Vloerlamp verkeert in zeer goede staat.

SOLD

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw