Inno Interior OY Finland Easy Fauteuil Model “Mondi Soft Chair” van Jouko Järvisalo

Een brutalistische Jouko Järvisalo Easy Fauteuil Model “Mondi Soft Chair” voor Inno Interior OY Finland

Ontwerper: Jouko Järvisalo
Model: 
Mondi Soft Chair
Fabrikant:
Inno Interior OY Finland
Jaar: 
1980
Aantal: 1
Materiaal: Verchroomd Vierkant Staal-Zwart Plywood Kuip
Bekleding: Zwart Leder

De ontwerper:
Jouko Järvisalo geboren op 18 Maart 1950 te Varkaus (Finland). Is een Finse interieurarchitect en ontwerper. Järvisalo studeerde in 1977 af, als interieurarchitect aan de University of Aert and Design Helsinki. Hij richtte zijn eigen kantoor op in 1986 en is sinds 2000 artistiek directeur van Mobel.  Järvisalo heeft gewerkt als docent aan de University of Art and Design Helsinki, eerst was hij universitair docent van 1977 tot 1978, vanaf 1985 docent meubelontwerp en daarna (2011-2016) als professor aan de Aalto University School of Arts, Design and Architecture. Naast vele andere onderscheidingen ontving hij in 1999 de Pro Finnish Design Award als Meubel Designer. De ontwerpen van Järvisalo bevinden zich in collecties van het Design Museum in Helsinki, het Athenaeum in Chicago, het Stedelijk Museum in Amsterdam en het IJslandse Museum of Design and Applied Art in Reykjavik. 

De fauteuil:
Kenmerkend voor de Brutalisme Stijl zijn blokachtige, geometrische en herhalende vormen. Deze termen komen ook tot uiting in de Mondi Soft Chair van Jouk Järvisalo. Waar je zal verwachten dat de fauteuil eind jaren ’60 begin ’70 is ontworpen. Is de fauteuil ‘pas’ in de jaren ’80 ontworpen door Järvisalo en ook toen door
Inno Interior OY (Finland) geproduceerd. Dat neemt niet weg, dat het nu al een klassieker is. Voor het metalen frame heeft men verchroomd vierkant staal gebruikt. Interessant is de kuipvormige rugleuning, deze is geproduceerd van plywood en uitgevoerd in het zwart. Zitting en binnenzijde van de rugleuning zijn in zwart leder uitgevoerd. Het zwart samen met de chromen accenten geeft de fauteuil een strakke en bijzondere uitstraling.


Conditie: Fauteuil is in zeer goede staat.

Zitdiepte: 44 cm
Zitbreedte: 55 cm
Zithoogte: 42 cm

SOLD

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw