Lapalma Italy Oakwood lounge fauteuil Model Laaka van Karri Monni (1)

Zeldzame industriële Oakwood Lounge Fauteuil Model Laaka van Karri Monni voor Lapalma Italy (1)

Ontwerper: Karri Monni
Type: Laaka
Fabrikant: Lapalma Italy
Ontwerp Jaar: 2002
Aantal: 2
Materiaal: Mat Verchroomd Metalen Frame
Bekleding: Persgegoten Multiplex Kuip – Gebleekt Eiken

Fabrikant:
Lapalma (opgericht in 1978) vervaardigt al meer dan 20 jaar meubels voor de moderne woning en voor hoogwaardige kantoren. Lapalma volgen een rode draad, geworteld in het moderne ontwerp, die alle componenten van het project met duidelijke verhoudingen verbindt en streeft naar een universeel product, dat eeuwig meegaat. Rationele esthetiek, door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout van gecontroleerde plantage, leer, metaal, vlechtwerk en glas, vindt een orde in de verscheidenheid aan elementen en functies. Het is dan mogelijk om in contact te komen met dingen van het alledaagse leven, om elk moment en elke situatie te beleven en ook te genieten van kleine details, schijnbaar zinloos, omringd door objecten die een vredige sfeer creëren. Een stijl die een verfijnde en functionele ruimte creëert. Alle producten zijn het resultaat van een continu onderzoek naar materialen en mechanismen: deze worden ontworpen en ontwikkeld in de fabriek van Cadoneghe, nabij Padua.
De meest recente onderscheidingen zoals de Engelse FX INTERNATIONAL INTERIOR DESIGN AWARDS (Interior Design Product of the year 2000) en de Japanese GOOD DESIGN AWARD (2001) wijzen op de internationale houding van de producten van Lapalma.
lapalma is lid van ADI (Italian Design Association).

De fauteuil:
Karri Monni ontwierp in 2002 Fauteuil Laaka voor Lapalma. Voor de ontwikkeling van het frame werd door Lapalma mat verchroomd metaal gebruikt. De zitting en rugleuning bestaat uit één geheel persgegoten multiplex, deze is gebleekt met eiken, deze structuur zorgt voor een natuurgetrouwe uitstraling. Ook de armleuningen zijn uitgevoerd met persgedrukt gebleekt eiken multiplex en lopen rond de rugleuningen door.
Zeer aparte, riante fauteuil met een geweldige zit, die je niet vaak tegen zal komen.
Kwaliteit is een fundamenteel onderdeel van de filosofie van Lapalma
.

Zitdiepte40 cm
Zitbreedte: 45 cm
Zithoogte:40 cm
Totale breedte: 80 cm
Totale lengte: 70 cm
Totale hoogte: 68 cm

Conditie: Fauteuil verkeert in zeer goede staat.

Attentie:
Op de foto worden 2 fauteuils getoond. De gestoffeerde versie wordt aangeprezen op een andere advertentie op onze website.

SOLD

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw