Ahrend Model A-Poot eetkamertafel-bureau van Wijtse Rodenburg

 

Een Dutch design Ahrend Model A-Poot eetkamertafel-bureau van Wijtse Rodenburg

Ontwerper: Wijtse Rodenburg
Type:
A-Poot uit de Meubellijn Essa
Fabrikant:
Ahrend Nederland
Jaar: 
’90-2000

De ontwerper:
Wijtse Rodenburg werd in 1949 geboren. Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Akademie in Amsterdam, richting industrieel ontwerp. In 1973 trad hij dienst bij Ahrend als industrieel ontwerper in de design groep onder leiding van Friso Kramer. Vanaf 1994 is hij industrieel ontwerper bij Ahrend Produktiebedrijf Sint-Oedenrode. Naast ontwerper bij Ahrend is hij sinds 1984 parttime docent bij de Design Academy Eindhoven, afstudeerrichting Man & Activity.
Voor Ahrend ontwierp Wijtse Rodenburg bureaustoelen, systeemmeubel- en bureauprogramma’s, paneelsystemen, jaloeziekasten en ladekasten. Hij maakte ontwerpen voor Ahrend-stands in Amsterdam, Birmingham, Gent, Keulen, Kortrijk, Madrid en Utrecht en gaf adviezen en maakte ontwerpen voor huisstijl, autobelettering, bedrijfsformulieren, bewegwijzering, fotografie, brochures, montagehandleidingen en gevelbelettering. Hij ontving diverse ioN-erkenningen, onder meer voor zijn jaloeziekast, tafelsystemen Synta en Ahrend 404, S30 separatiepanelen en Athos meubelsysteem. Voor het Ahrend 123 kastensysteem ontving hij een Red Dot Award van Design Zentrum Essen en een GIO-erkenning. Het Ahrend 800 tafel- en bureaumeubel werd bekroond met de Red Dot Award best of the best.

De tafel:
Al is tafel geproduceerd eind jaren ’90, qua constructie en ontwerp heeft de tafel veel overeenkomsten met de Pyramide tafel van Friso Kramer. De poten zijn geproduceerd van plaatstaal en antraciet gepoedercoat. In de poten kun je duidelijk de letter A herkennen, vandaar dat deze tafel Model A-Poot heeft meegekregen. Tafel heeft een formica blad, waarvan de lengte is 160 cm, hoogte 72 cm en breedte 100 cm! Op de foto oogt de tafel niet groot, maar niets is minder waar, want je kunt er makkelijk met 6 man aan tafelen.
De tafel A-Poot is niet nu nog geen vintage, maar in toekomst zal dit iconisch  ontwerp van Wijtse Rodenburg dat zeker zijn.

Hoogte: 72 cm
Lengte: 160 cm 
Breedte: 100 cm

Conditie: Eetkamertafel verkeert in zeer goede staat.

SOLD

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw