Staff Leuchten Germany Chromen vloerlamp/staande lamp met verstelbare kap

Chromen Vloerlamp/Staande lamp met verstelbare kap van Staff Leuchten Germany

Ontwerper:  ?
Fabrikant: Staff Leuchten Germany
Materiaal: Metaal-Chroom-Groenbeige Linnen kap
Afmetingen: H 160 cm
Sfeer: Kap H-30cm × Ø-50cm
Jaar: ’60

De Fabrikant:
Het bedrijf, bestaande uit 3 personen, werd in 1945 opgericht te Lemgo Duitsland door Alfred Staff en Otto Schwarz. De streek van Lemgo was welbekend om haar verlichtingsproductie. De ondernemers waren de voorlopers van de lichttechnologie in Duitsland. In 1946 telde het bedrijf al 15 werknemers. Het bedrijf won meer dan 200 Design Awards en groeide uit tot een marktleider in stijlvol design. Staff werd in 1994 overgenomen door Zumtobel. Tot 2006 bleef het merk ‘Staff’ bestaan. Nadien werd het Zumtobel-Staff. Tegenwoordig is de fabriek in Lemgo de tweede grootste vestiging van Zumtobel en telt 500 medewerkers in de productie en 200 in de sales afdeling.

De Lamp:
Staff Leuchten vloerlamp heeft een chromen voet en een chromen stang, waaraan een groenbeige linnen kap is bevestig. De linnen kap is in hoogte verstelbaar. In de groenbeige linnen kap bevinden zich 3 lampen bollen.
Door kap krijg je 3 lichtpunten, zowel naar boven als naar beneden heb je een lichtbundel, maar ook door de groenbeige linnen kap heen krijg je een zwoel schijnsel. De Staff vloerlamp is een design stuk bij uitstek.

Restauratie:
1) Bij de restauratie hebben wij de bekabeling vernieuwd.
2) Het chroom gepolijst.
3) De linnen kap is in goede staat

Conditie: Vloerlamp verkeert in zeer goede staat.

SOLD

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw