4-7 Kembo eetkamerstoelen Model 205 van W.H. Gispen4-7 Coole Kembo eetkamerstoelen Model 205 van W.H. Gispen

Ontwerper: W.H. Gispen
Type:
Eetkamerstoel-Easy
Model: 205
Fabrikant: 
KEMBO Rhenen Holland
Jaar: 1952-1954
Aantal: 7

Het bedrijf:
Nadat W.H. Gispen zich niet meer kon ontplooien bij Gispen verliet hij in 1949 het bedrijf Gispen en elke jaren later in 1953 Richt hij samen met zakenpartner R.J. Meijer de fabriek Kembo op te Den Haag. Later verhuisde Kembo naar de Candialaan in Rhenen. In 1954 werd aan de Denneweg te Den Haag een toonzaal geopend in het Art Nouveau winkelpand, deze was ontworpen door de architect J.W. Bosboom. Voor alle productfotografie werd De Haagse Fotograaf Evert van Ojen aangenomen. Ook ging Kembo een samenwerkingsverband aan met kunstenaar Jan Roëde, dit resulteerde in een geschilderde kunstwerk op schuifdeurtjes van een kleine serie Kembo bergkasten.
Rond 1960 beëindigde Willem Gispen zijn loopbaan en enkele jaren later droeg Ru Meijer Kembo over aan zijn drie zoons Sjoerd, Gelder en Just. De zoons Meijer wisten de leidende rol in de sociaal-medische markt verder uit te bouwen.
De naam Kembo staat voor: Komt Eerst Maar Bij Ons.


De stoel:
205 Stoel stond in de catalogus omschreven als: stalen stoel-bureaustoel-eetkamerstoel, door deze omschrijving is de 205 heden ten dagen nog steeds multifunctioneel.
De stoel heeft een zwart stalen frame, zowel zitting als rugleuning is uitgevoerd met zwart kunstleer. Het bijzondere van de stoel is toch de rugleuning, deze heeft de vorm van schelp, door deze vorm wordt je bij het zitten omsloten. De 4 stoelen van foto’s hebben lichte gebruikssporen, maar de stoelen zijn keigaaf!

Leukvoorthuis heeft 7 Kembo stoelen Model 205 in de showroom staan, waarvan 4 met lichte gebruikssporen en 3 die eigenlijk opnieuw gestoffeerd gediend te worden.


Zitdiepte: 45 cm
Zitbreedte: 53 cm
Zithoogte: 46 cm
Hoogte armleuningen: 74 cm

Setprijs 4 stoelen:
€800,00

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw