4 Artifort bureaustoelen/eetkamerstoelen/draaistoelen Model Chicago van Geoffrey D. Harcourt

4 incredible Artifort Office chairs/ dining chairs designer Geoffrey D. Harcourt re-upholstered

Ontwerper: Geoffrey D. Harcourt
Type: Office chair/Dining chair
Model: Chicago
Fabrikant: Artifort Netherland
Jaar: 1989
Aantal: 4

De ontwerper:
Geoffrey David Harcourt (1935) werd opgeleid aan The Royal College of Art in Londen. In 1962 ontwerpt hij voor Artifort zijn eerste serie kleine bureaufauteuils. Met zijn inbreng krijgt Artifort toegang tot de internationale markt van projectinrichting. Harcourt ontwerpt in eerste instantie vooral zitmeubelen voor ontvangstruimtes. Zijn tweede ontwerp voor Artifort is de serie 042 uit 1963. De meubels van Harcourt blijken internationaal zeer gewild, wat ervoor zorgt dat in korte tijd een enorme groei van de omzet van Artifort wordt gerealiseerd. In 1967 ontwerpt Harcourt een serie draaifauteuils met trompetvoet gebaseerd op een schelp van vormhout. De schelp is groot genoeg om heerlijk in weg te kunnen kruipen en is het toonbeeld van zijn stelling: “De stoel moet zich naar de mens richten en niet andersom.” In eerste instantie bestaat het model uit een dames- en een herenversie (met respectievelijk lage en hoge rug). Nadien volgen de modellen met een gestikte bies, vaste kussens en capitonnering. Ondanks dat Harcourt al geruime tijd niet meer ontwerpt levert hij in 2011 toch nog de blauwprint voor een nieuw, eigentijds onderstel voor “zijn” 500-serie. Het is deze kruisvoet die Artifort in 2012 introduceerd, samen met een extra dikke gecapitonneerde stoffering.
Harcourt wint vele prijzen en wordt in 1978 onderscheiden met de titel “Royal Designer for Industry”.  Zijn creaties zijn opgenomen in de vaste collecties van musea als Het Stedelijk in Amsterdam, Centre Pompidou in Parijs en het Victoria and Albert Museum in London.
Hij werkte hoofdzakelijk vanuit zijn studio in Benson, Oxfordshire.

De stoelen:
De 4 extraordinary Artifort office chairs  zijn zeer te goed gebruiken als dining chairs. Het Model Chicago werd in 1989 ontworpen door Geoffrey D. Harcourt. Model Chicago bestond uit een serie van een twaalftal stoelen,bij ons in showroom sta één van de mooiste is uit de serie.
Zowel de zittingen als de rugleuningen zijn gefabriceerd uit één geheel van vormhout. Stoelen hebben chromen armleuningen, deze lopen vrij rond rugleuningen, dit geeft de armleuningen een “zwevend” effect. Het onderstel staat op een vijfpoot en is geproduceerd van aluminium. De stoelen kunnen 360 graden draaien.
De draaistoelen zijn door ons gerestaureerd, bij de restauratie hebben wij het volgende werkzaamheden aan de draaistoelen uitgevoerd:
1) Stoelen opnieuw gestoffeerd met gemêleerde bazaltgrijs/ijzergrijs stof.
2) Zowel zittingen als rugleuningen voorzien van nieuw polyether.
3) Chroom armleuningen gepolijst.
4) Originele onderdoeken met de Artifort opdrukken zijn onder zitting herplaatst.
De Gemêleerde stof bestaan meestal uit verschillende kleuren garens , o.a. bazaltgrijs/ijzergrijs en zwart, hierdoor krijgt de stof een 2-tone uiterlijk.

Conditie: Stoelen verkeren in zeer goede staat.
Men kan wel spreken van nieuwstaat, aangezien de stoelen door ons  opnieuw zijn gerestaureerd/gestoffeerd.

Zitdiepte: 45 cm
Zitbreedte: 50 cm
Zithoogte: 47 cm
Hoogte armleuningen: 67 cm

Setprijs:
€1780,00

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw