4 industriële eetkamerstoelen van Tubax België met bazaltgrijs gemêleerde stof

4 Degelijke industriële eetkamerstoelen van Tubax België met bazaltgrijs gemêleerde stof

Ontwerper: ?
Type: ?
Fabrikant: Tubax N.V. België
Ontwerp jaar: ’50 ’60

Het bedrijf:
De oorsprong van het bedrijf Tubax ligt in de ateliers van Chretien Vits. Chretien Vits was vertegenwoordiger van landbouwmachines maar door WOI kon het atelier geen hulpstukken meer krijgen voor het onderhoud van de landbouwmachines. Men begint zelf de hulpstukken de produceren en zo ontstaat in 1914 werkhuis Vits voor mechanische constructies. Het atelier is gevestigd aan de Mechelsesteenweg nr. 32 te Vilvoorde.
In 1948 is de firma Tubax onder leiding van Jan Vits ontstaan uit de Werkhuizen Vits. Tubax NV zou uitgroeien tot één van de grootste Belgische fabrikanten van metalen meubelen. Naast de werkplaatsen voor metaalbewerking was er in de ateliers ook een ruimte voorzien voor schrijnwerk en een afdeling garnering. In 1963 is het bedrijf op zijn top toen er ruim 200 mensen werkten. In deze periode produceerde Tubax o.a. de populaire ontwerpen van Willy van der Meeren.

De stoelen:
Solide en duurzaam is de beste omschrijving voor de 4 Tubax Stoelen, door de constructie van het buisframe (achterpootloze stoel) zijn er enige overeenkomsten met de Gispen 101 stoel, want ook bij de tubax stoel komen de twee lange liggers van de sleevoet in het midden los van de grond, waardoor de stoel steunt op twee punten aan de voorzijde en achterlijn van de slede. Tubax stoelen hebben een chromen buisframe, die op de rugleuningen mooi zijn afgewerkt. Leukvoorthuis heeft de stoelen gerestaureerd en opnieuw gestoffeerd met bazaltgrijs gemêleerde stof, wij hebben de stoelen ook gelijk voorzien van nieuwe vloerglijders.
Hierboven hebben wij meerdere foto’s geplaatst om een goed beeld te geven van de kleurstelling van de bazaltgrijs gemêleerde stof.

Conditie: stoelen verkeren in zeer goede staat.
Men kan wel spreken van nieuwstaat, aangezien de stoelen door ons  opnieuw zijn gestoffeerd.

Zitdiepte: 42 cm
Zitbreedte: 40 cm
Zithoogte: 49 cm

€795,00

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw