5 J.L. MØLLER ROSEWOOD EETKAMERSTOELEN VAN NIELS OTTO MØLLER NO 71

5 Mystieke Rosewood eetkamerstoelen no 71 van Niels O. Møller geproduceerd door J.L. Møller uit Denemarken.

Ontwerper: Niels O. Møller
Type:
No 71
Fabrikant:
J.L. Møller Denemarken
Jaar:
’50

De ontwerper:
Niels Otto Møller (geboren 1920 te  Århus) rondde zijn studie 1939 af aan de  Århus School of Design. In 1944 richtte Møller zijn eigen meubelbedrijf op (JL Møllers Møbelfabrik),  het atelier stond in het centrum van zijn eigen woonplaats. De No.1 stoel (1946) was het eerste resultaat. Møller stoelen No. 55 en No. 71 (beide 1951) vertegenwoordigen (door de keuze van materialen en zachte rondingen) de Scandinavische naoorlogse visie van hoe praktisch een goed ontworpen design kan zijn. 
JL Møllers Møbelfabrik begon in 1952  meubels naar Duitsland en de Verenigde Staten te exporteren, het bedrijf groeide hierdoor erg snel. Om te voldoen aan de vraag kocht hij in 1961 een groot stuk grond in Højbjerg om zijn productiefaciliteiten uit te breiden.
In 1981 Werd JL Møllers MÖBELFABRIK Bekroond met de  Dansk MøbelIndustri’s Furniture Prijs met speciale vermelding ” de vervaardiging van moderne meubels op de ambachtelijke traditie”.

De stoelen:
Deze geproduceerd van rosewood, het kenmerk hiervan is de onregelmatige, donkerder strepen. Stoelen zijn uitgevoerd met gemêleerde stof, Doordat de stof gemêleerd is komt de kleur het meest in de richting van kerriegeel. De vorming van het rosewood frame in combinatie met het gemêleerde stof, geeft de stoelen een mystieke uitstraling.
De stoelen in samenstelling met de rosewood eetkamertafel geeft een sprookjesachtige sfeer.

Zitdiepte: 44 cm
Zitbreedte: 44 cm
Zithoogte: 44 cm

Conditie: stoelen  verkeren in goede staat.

SOLD

 

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw