6 industriële Galvanitas NV eetkamerstoelen/schoolstoelen

 6 “Back to school”  industriële Galvanitas NV eetkamerstoelen jaren ’50 ’60

Ontwerper: ?
Type: Schoolstoel
Fabrikant:  Galvanitas NV
Jaar: ’50 begin ’60

In 1934 begon Willem Thuring in de Oranjeboomstraat in Breda met een verchroom- en vernikkelbedrijf. Opmerkelijk detail is dat Galvanitas nooit heeft gegalvaniseerd!  Net voor de oorlog verhuisde Galvanitas van Breda naar Geertruidenberg. Eind jaren veertig werd Jack Thuring directeur. Hij begon met het maken schoolmeubilair. In 1953 verhuisde Galvanitas opnieuw, nu naar een locatie in Oosterhout. Het gebouw in Geertruidenberg was in de oorlog te zwaar beschadigd.

Deze 6 stoelen werden eind jaren ’50, begin jaren ’60  in Oosterhout door Galvanitas ontworpen en geproduceerd. De ontwerper koos in plaats van de gebruikelijke buisconstructie een frame van geperst plaatstaal, bij het ontwerp zijn de typerende passerpoten tot stand gekomen. Het frame was voor die tijd solide en baanbrekend. Het design komt overeen met de Wim Rietveld en Friso kramer stoelen. Voor de zitting en rugleuning is gebruik gemaakt van ebben PAG hout. Stoelen zijn een aanwinst voor een vintage industriële look in huis.

Leukvoorthuis maakt het mogelijk om het frame voor u in desgewenste kleuren te spuiten, bij ons is het mogelijk om de stoelen te stofferen, in de showroom ligt een ruim aanbod  aan stalen van stof, skai en leder in verschillende kleuren. Wilt u hier meer informatie over, neem dan contact op met leukvoorthuis.

De stoelen worden zowel per stuk als per set naar keuze verkocht.
Wij hebben meerdere stoelen op voorraad.

Zitdiepte: 42 cm
Zitbreedte: 40 cm
Zithoogte: 46 cm

Conditie: stoelen verkeren in zeer goede staat.

Prijs per stoel:
€125,00

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw