Vitra Sofa Model Suita 3-Seater Classic van Antonio Citterio

FOTO 7
FOTO 8

Elegante Sofa Model Suita 3-Seater Classic van Antonio Citterio voor Vitra

Ontwerper: Antonio Citterio
Model:
 Suita 3-Seater Classic
Fabrikant: 
Vitra
Jaar: 
2010
Aantal: 1
Bekleding: Leder Premium Granite f65
Materiaal: Zwart Gepoedercoat Spuitgietaluminium Frame/Poten
Werkzaamheden: Geen

De ontwerper:
Antonio Citterio geboren 1950 Te Meda (Italië) is een Italiaans meubelontwerper, industrieel ontwerper en architect.
In 1972 opende hij zijn eigen studio en behaalde in 1975 zijn diploma architectuur aan de polytechnische universiteit van Milaan, de ‘Politechnico di Milano’. Citterio heeft sinds 1972 gewerkt voor veel toonaangevende meubel- en designmerken zoals Ansorg, B&B Italia, Flexform, Hansgrohe, Kartell en Vitra.
Tussen 1987 en 1996 ontwierp hij samen met Terry Dawn verschillende gebouwen in Europa en Japan.
Antonio Citterio heeft veel designprijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de prestigieuze Compasso d’Oro in 1987 en 1995. Enkele van zijn ontwerpen maken deel uit van de permanente collectie van het MOMA en van het Centre Georges Pompidou in Parijs.

In 2000 vormden Citterio en Patricia Viel een multidisciplinair kantoor voor architectuur, interieurontwerp en grafische vormgeving.
Het bedrijf is werkzaam op internationaal niveau.


De Sofa:
De Vitra Suita Sofa lijkt dankzij haar minimalistisch gevormde onderstel te zweven. het zwart gepoedercoat Onderstel/poten is geproduceerd van spuitgietaluminium. Sofa heeft een metalen frame met banden en polyurethaanvormschuim. Zitkussens zijn gevuld met polyurethaanschuimblokjes en veren. De Rugkussens zijn gevuld met
polyurethaanschuim en polyestervezel. Zowel de kussens als de sofa is uitgevoerd met Leder Premium in de kleur Granite F65. Leder Premium F is een relatief glad runderleder met een platte nerf en een lichte glans.
De sofa is gelabeld met het Vitra logo-foto 7. Onder de kussens bevindt zich een antislipstof waar het Vitra logo is opgedrukt. Antislipstof is ter bescherming zodat de kussens niet wegglijden uit de sofa.
De bank heeft lichte gebruikssporen.

Zitdiepte: 55 cm
Zitbreedte: 200 cm
Zithoogte: 43 cm
Totale hoogte: 60 cm
Totale breedte: 233 cm

Conditie: Sofa verkeert in goede staat.

PRIJS:
OP AANVRAAG


Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw