Zwitserse Heinrich Pfalzberger Lounge Fauteuil Model Rondo High voor Heinrich Pfalzberger AG/ Wohnbedarf AG

La Suisse conception tubular saddle leather lounge chair Model Rondo High van Heinrich Pfalzberger voor Heinrich Pfalzberger AG/ Wohnbedarf AG

Ontwerper: Heinrich Pfalzberger
Model:
 Rondo High
Fabrikant: 
Heinrich Pfalzberger AG/ Wohnbedarf AG Schweiz
Jaar: 
1960-1970
Aantal: 1
Bekleding: Zwart Tuigleer-Black Sadlle Leather
Materiaal: Verchroomd Buisframe
Werkzaamheden: Gecleand-Gepolijst

De ontwerper:
Heinrich Pfalzberger richtte het meubelbouwbedrijf meer dan 60 jaar geleden op in Bazel. Het assortiment bestond toen vooral uit het vervaardigen van stalen buismeubelen op maat. Pfalzberger was een carrière wisselaar, oorspronkelijk werkte hij als inkoper in de sportsector. Met grote artistieke vaardigheden, zijn vele talenten en zijn flair voor design ontwierp, schetste en schilderde hij veel van de meubelmodellen zelf. Pfalzberger ligstoel (1954) maakte indruk met zijn indrukwekkende functionaliteit, hoogwaardige materialen en een sterk design. Of het nu voor binnen gebruik is of gemaakt van weerbestendige materialen voor buitengebruik, de Pfalzberger ligstoel is een must-have en het toonbeeld van klassiek en elegantie.
In de jaren 60 ontwikkelde Heinrich Pfalzberger een van zijn meest succesvolle ontwerpen in Bazel, dat was het Model Rondo Freischwinger Sessel (sledefauteuil). De fauteuil werd geproduceerd door Pfalzberger AG en verkocht door onder andere Wohnbedarf AG. In tegenstelling tot de sledestoelen van Breuer en Stam uit de jaren twintig heeft Pfalzberger geen spanbeugels onder de zitting gebruikt, maar de constructie verstevigd door de zitting- en rug in aparte buizen te maken en in elkaar te passen zodat ze de trekkrachten konden opvangen. De fauteuil was uitgevoerd met canvas of leer en werd onder meer gebruikt voor de inrichting van de theaterfoyer in Basel
.

De fauteuil:
Heinrich Pfalzberger fauteuil Model Rondo is weleens te vinden in de lagere uitvoering. De fauteuil die bij ons staat is een hoger Model Rondo, want onze fauteuil heeft een hoofdsteun, dit geeft meer zitgemak.
Fauteuil heeft een verchroomd buisframe en de zitting, rugleuning en hoofdsteun zijn uitgevoerd met zwart tuigleer. Voor de armleuningen is er ook zwart tuigleer gebruikt. Zeldzaam, geweldig design en ideaal zitcomfort, dat is de beste omschrijving voor de fauteuil Rondo.

Zitdiepte: 46 cm
Zitbreedte: 56 cm
Z
ithoogte: 38 cm
Totale Hoogte: 114 cm

Conditie: Fauteuil verkeert in zeer goede staat.

PRIJS:
N.O.T.K. / ON REQUESTVoor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw