2 Gispen “easy” fauteuils Model 1453 van Coen de Vries met Pastelblauw Velours-achtige stof

2 Eigentijdse Gispen Easy fauteuils Model 1453 van Coen de Vries, Opnieuw Gestoffeerd met Pastelblauw Velours-achtige Stof

Ontwerper: Coen de Vries
Model:
 1453-“Supra” Reeks
Fabrikant: 
Gispen Culemborg Holland
Jaar: 
1967
Aantal: 2
Bekleding: Velours-achtige Stof Pastelblauw (RAL Kleur 5024)
Materiaal: Rechthoekig-Matchroom-Stalenframe -Rosewood Armleggers
Werkzaamheden: Totaal Gerestaureerd-Opnieuw Gestoffeerd

De ontwerper:
Coen de Vries is een Nederlandse industrieel ontwerper en meubelontwerper, geboren te Den Haag op 22 Augustus 1918.
Hij volgde de opleiding meubelconstructie en binnenhuiskunst aan de Koninklijke Academie in Den Haag. In het kader van een uitwisselingsprogramma volgde hij lessen aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs in Amsterdam, waar hij les kreeg van Mart Stam en Johan Niegeman, die opgeleid waren aan het Bauhaus in Dessau. Na deze studie zette hij de winkel ‘De Sleutel’ op, waar hij naast eigen ontwerpen ook ontwerpen van anderen verkocht.
Coen de Vries was actief lid van de Stichting Goed Wonen. Tussen 1952 en 1961 werd een vijftal modelwoningen van Goed Wonen door hem ingericht: Weesp (1952-1953), Amsterdam (1956 en 1958-1959), Den Haag (1957) en Utrecht (1961). Deze woningen lieten zien hoe men zou kunnen wonen, welke mogelijkheden er waren. Coen de Vries werkte als industrieel ontwerper voor verschillende fabrieken zoals Everest meubelfabrieken te Rotterdam, instrumentenfabriek Devo te Den Haag, Plusmeubelen en de Venlosche clubfauteuilfabriek en werkte hij als consulting designer bij Mepal, Lips, Gispen, Bruynzeel Kastenfabrieken, Eeka-meubelen en Fröscher (Duitsland). Bij Gispen verzorgde hij de huisstijl en ontwierp hij meubelen.
Hij had zich tot doel gesteld om goede, praktische, moderne en esthetisch verantwoorde meubelen tegen een betaalbare prijs te ontwikkelen.

De fauteuils:
Het onderstel is vervaardigd van een matchromen rechthoekig staal. Het frame van de zitting en rug is van omgezet plaatstaal.
Achterkant/zijkanten van de rug en zijkanten van de zitting hebben wij opnieuw gestoffeerd met Pastelblauw velours-achtige stof. De kussens zijn van schuimrubber en deze zijn omkeerbaar. Uiteraard hebben wij de bekledingshoezen van de kussens opnieuw gestoffeerd met dezelfde Pastelblauwe stof en voorzien van een ritssluiting. Bij de restauratie van de Rosewood armleggers hebben wij er voor gezorgd, dat de natuurlijke glans terug is, Dit geeft de fauteuils een stijlvolle en chique uitstraling.
De binnenzijde van de zitting en rugleuning is voorzien van zwart/wit vilt ter bescherming van de kussens. Ook hebben wij het matchromen frame gepolijst.
De 2 fauteuils waren onderdeel van het BZ (=Better Zitten) 2000 programma, die behoorde tot de ‘Supra’-reeks.
In de Gispen folder werden de fauteuils aangeprezen als ‘stijlvol, zonder nadrukkelijkheid en zonder problemen’.

“Supra” Reeks:
In onze showroom staan ook 4 Gispen stoelen Model 1266, dit model is ook ontworpen door Coen de Vries.
De 4 stoelen Model 1266 zijn een leuke toevoeging op de 2 Fauteuils Model 1453.
Wilt u de complete Gispen “Supra” Reeks in uw huis, dat is mogelijk, want Model 1455 hebben wij ook staan.

Zitdiepte: 50 cm
Zitbreedte: 58 cm
Zithoogte:44 cm
Hoogte armleuningen: 56 cm

Conditie: Fauteuils verkeren in zeer goede staat.
Men kan wel spreken van nieuwstaat, aangezien wij de fauteuils hebben gerestaureerd en opnieuw hebben gestoffeerd.

SOLD

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw