2 N. Eilersen teak lounge fauteuils Model Capella van Illum Wikkelsø

2 Roemrijke N. Eilersen teak lounge fauteuils Model Capella van Illum Wikkelsø

Ontwerper: Kristian Illum Wikkelsø
Type: 
Capella
Fabrikant:
N. Eilersen Denmark
Jaar: 
’60
Aantal:
2
Materiaal: 
Teak Hout
Bekleding: V
enstergrijs Geweven Stof
RAL Kleur:
7040
Werkzaamheden: Nieuwe Singels-Nieuwe Kussens

De ontwerper:
Kristian Illum Wikkelsø was een Deense meubelontwerper. Hij behoorde tot de generatie ontwerpers die het Deens Design in de jaren vijftig en zestig tot een wereldwijd fenomeen maakte. Wikkelsø werd eerst opgeleid tot timmerman in 1938. Daarna studeerde hij verder aan de School of Applied Arts, waar hij in 1941 vertrok. Hij was een werknemer van Jacob Kjær en werkte samen met het duo Peter Hvidt en Orla Mølgaard. In 1954 creëerde hij zijn eigen studio, Illum Wikkelsø. In de loop der jaren heeft hij verschillende soorten meubels gemaakt, die tegenwoordig klassiekers zijn geworden. Een van de bekendste zijn de schommelstoel en de fauteuil model V11.
Hij heeft gewerkt met N. Eilersen, Holger Christiansen en Farstrup Sawmill en Stolefabrik. Een belangrijke partner was CF Christensen, Silkeborg voor wie hij de Plexus-serie en andere lichte stoelen ontwierp.

De fauteuils:
In de fauteuils Model Capella herkend men gelijk de Deense stijl, sierlijk en strak design van Scandinavische bodem. Zo lopen de kopse kanten van de voorpoten en de armleuningen mooi over d.m.v. pen en gat verbinding. Wat ook een opvallend detail is: de armleuningen, waarvan het lijkt alsof deze uit het niets tevoorschijn komen.
Wij hebben de 2 fauteuils voorzien van nieuwe singels voor een betere vering van de zittingen. Ook hebben wij de 2 fauteuils voorzien van nieuwe kussens. Voor de hoezen om de losse kussens hebben wij gekozen voor Venstergrijs geweven stof. Aan deze hoezen van stof hebben wij ritsen bevestigd.
Samen zijn de 2 fauteuils een schitterende zitgroep voor iedere woonkamer.

Conditie: Fauteuils verkeren in zeer goede staat.

Zitdiepte: 54 cm
Zitbreedte: 54 cm
Zithoogte: 38 cm

Setprijs:
€2560,00

 

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw