2 Oak Lounge Fauteuils Model Capella NO 4 van Kristian Illum Wikkelsø voor N. Eilersen, Restored

FOTO 1

FOTO 8

FOTO 15

2 Deense Oak lounge fauteuils Model Capella NO 4 van Kristian Illum Wikkelsø voor N. Eilersen, Restored

Ontwerper: Kristian Illum Wikkelsø
Type:  Capella NO 4
Fabrikant: N. Eilersen
Ontwerp jaar: 1950-1960
Aantal: 2
Materiaal: Oak
Bekleding: Fijn Geweven stof Citroengeel RAL Kleur 1012-Fijn Geweven Stof Lichtgrijs RAL Kleur 7035
Werkzaamheden: Gerestaureerd-Opnieuw Gestoffeerd

De ontwerper:
Kristian Illum Wikkelsø geboren op 15 juli 1919 in Diernäs, een klein dorpje, dat een paar kilometer buiten Faaborg op het eiland Fyn in Denemarken ligt. Na school, op 16-jarige leeftijd, werd Illum leerling bij meubelmaker Emanuel Petersen. Hij bezocht ook de Technische School in Faaborg en studeerde af met de hoogst mogelijke onderscheiding en uitstekende aanbevelingen. Illum studeerde in 1940 af als meubelmaker en verhuisde onmiddellijk naar Kopenhagen voor een studie aan de Technical Society School,
Tussen 1940 en 1941 studeerde hij ook aan de Deense School of Arts & Crafts onder O. Mølgaard Nielsen. In 1943 werd hij aangenomen als student aan de Meubelschool van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten onder leiding van Kaare Klint.

Hij zette zijn werk met architect en meubelmaker Jacob Kjær voort en won vier prijzen voor zijn bijdragen aan de jaarlijkse meubeltentoonstellingen van het Copenhagen Cabinetmakers Guild. In 1954 richtte Wikkelsø zijn eigen gelijknamige ontwerpbureau op, gevestigd in Aarhus, Denemarken.
De vaardigheid van Illum op het gebied van meubelontwerp bleef ook bij de Deense regering niet onopgemerkt. Hij kreeg regelmatig de opdracht van de Deense regering om officiële designtentoonstellingen in Denemarken en daarbuiten voor te bereiden. De esthetiek van Illum, vooral bekend om zijn zitmeubelontwerp, wordt beschouwd als typisch Scandinavisch, waarbij hij inspiratie haalt uit de natuurlijke, organische vorm en deze vertaalt in meubilair dat de menselijke figuur nauw omarmt en tegelijkertijd standvastig en duurzaam blijft
.
In 1999 overleed Illum Wikkelsø.

De fauteuil:
Capella No 4 is geproduceerd van Oak wood.
Wij hebben de zittingen voorzien van nieuwe singels en deze gemonteerd aan de onderzijde met en houten pen- zie foto 15.
Voor de 2 fauteuils hebben wij kussens gefabriceerd in 2 verschillende kleuren, zodat u kan kiezen welke kleur het beste bij u past.
Op foto 1 staan de fauteuils afgebeeld met kussens in een citroengeel fijn geweven stof, deze kussens bestaan uit één gedeelte, maar zijn twee separate gedeeltes.
In zowel het zitgedeelte als het ruggedeelte hebben wij 2 knopen bevestigd.
Wij hebben voor de 2 fauteuils ook twee losse kussens vervaardigd met een lichtgrijs fijn geweven stof- zie foto 8.
Illum Wikkelsø behoorde tot een groep ontwerpers die in de jaren vijftig en zestig de Gouden Eeuw van het Deense design vertegenwoordigden
.

Zitdiepte: 54 cm
Zitbreedte: 54 cm
Zithoogte: 40 cm

Conditie: Fauteuils verkeren in zeer goede staat.
Men kan wel spreken van nieuwstaat, aangezien de fauteuils door ons opnieuw zijn gestoffeerd.

SETPRIJS:
OP AANVRAAG

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw