2 Plywood Lounge Fauteuils, Metz & Co Style

2 Metz & Co Style Plywood Lounge Fauteuils, Gerestaureerd En Opnieuw Gestoffeerd met Kobaltblauw Boucle Stof

Ontwerper: ?
Model:
 
Fabrikant: 
Metz & Co Style?
Jaar: 
1960
Aantal: 2
Bekleding: Boucle Stof Kobalblauw RALKleur 5013
Materiaal: Plywood
Werkzaamheden: Opnieuw Gestoffeerd-Totaal Gerestaureerd

Een gangbare hypothese is; dat de 2 fauteuils door Metz & Co zijn geproduceerd. Dan is het ook mogelijk dat de fauteuils eerder zijn ontwikkeld. In de jaren twintig van de vorige Eeuw kwam het Bedrijf Metz & Co door een internationale aanpak tot bloei. Het warenhuis kreeg veel aanzien en trok moderne ontwerpers aan als Ko Oud, Hendrik Wouda, Alecander Bodon, Hein Salomonson, Le Corbusier, Gerrit Rietveld, Ludwig Mies van der Roge, Bart van der Leck en Marcel Breuer. Tussen 1908 en 2012 was de Metz & CO gevestigd op de Keizersgracht 455, hoek Leidsestraat te Amsterdam. Tussen 1912 en 1981 had Metz en Co een filiaal in Den Haag. In 1969 en 1970 was er een vestiging in de Groningse Herestraat, op nummer 26 en vanaf 1968 was er twintig jaar een winkel op Schiphol. Ook was er kort een filiaal te Alkmaar.

Fauteuils:
De 2 fauteuils zijn riant in omvang. Fauteuils hebben een wit kruisvormig Plywood frame. Het kruisvormige houtenframe is zo ontworpen dat de druksterkte op de 4 aanhechtingspunten van de zitting en rugleuning minimaal is. Door zijn vormgeving “lijkt” het net alsof zowel de zitting als de rugleuning samen zweven, dit komt door de gezaagde rondingen uit het Plywood frame. Het Plywood frame is uitgevoerd met Gebroken Wit.
De 2 fauteuils hebben wij voorzien van nieuw schuim/polyether, daarna zijn de fauteuils opnieuw gestoffeerd met Kobaltblauw Boucle stof. Doordat de stof
bestaat uit los geweven patronen, draden en lussen van verschillende stoffen is dit i.c.m. met de kleur Kobaltblauw een mooi contrast met het Gebroken Wit Plywood frame.
Bij de constructie van de fauteuils is er geen gebruikt van schroeven, maar zijn alle elementen met elkaar verbonden d.m.v. pen en gat verbindingen.

Conditie: fauteuils verkeren in zeer goede staat.
Men kan wel spreken van nieuwstaat, aangezien de fauteuils door ons zijn gerestaureerd en opnieuw gestoffeerd is.

Zitdiepte: 62 cm
Zitbreedte: 52 cm
Zithoogte: 44 cm

PRIJS:
OP AANVRAAG

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw