4 Deense eetkamerstoelen Model 210 van Farstrup Møbler met Zwartgrijs Leder

4 Farstrup Møbler Denmark eetkamerstoelen Model 210 met Zwartgrijs leder

Ontwerper: ?
Model:
210
Fabrikant:
Farstrup Møbler Denmark
Jaar: 
1950-1960
Aantal: 4
Materiaal: Teak
Bekleding:  Zwartgrijs (RAL Kleur 7021) Leder
Bijzonderheden: Opnieuw gestoffeerd

De fabrikant:
Farstrup Møbler Denmark is in 1910 opgericht en begon als een houtzagerij. In de prachtige omgeving van Langesøskovene ten westen van Odense was
De productie locatie gelegen, dit was optimaal aangezien het vervoer van de grote houten stammen destijds door een paardenkar kon worden uitgevoerd. De vervaardiging van meubels begon vanaf 1918 en vormde daarmee de basis voor de groei die Farstrup Møbler tot vandaag heeft gekenmerkt. In de jaren 1950 en 1960 begon de productie van stoelen en sindsdien heeft het bedrijf miljoenen stoelen van hoge kwaliteit geproduceerd.

De stoelen:
Model 210 Chair is een stoel van degelijke kwaliteit en aan de vorm is de Scandinavische design stroming uit de ’50 jaren te herkennen. Het frame is geproduceerd van Teakhout en heeft teak ellipsvormige rugleuning, deze is bevestigd aan het licht gebogen frame, dit ingenieuze ontwerp biedt het ideale zitcomfort.
Bij het teakhouten frame vonden wij het passend om de stoelen opnieuw te stofferen met zwartgrijs leder. Dit leder is door en door geverfd, dat wil zeggen: dat voorzijde van leer dezelfde kleur heeft als de achterzijde.

Het zwartgrijs leer geeft de stoel 210 een stoer uiterlijk.

Conditie: Stoelen zijn in zeer goede staat na de restauratie /herstoffering.

Zitdiepte: 40 cm
Zitbreedte: 44 cm
Zithoogte: 47 cm

SOLD

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw