4 Engelbrechts A/S Plywood eetkamerstoelen Model “Chairik High 104” van Erik Magnussen, 1996

4 Moderne Deense Erik Magnussen eetkamerstoelen Model CHAIRIK High 104 voor Engelbrechts A/S, 1996

Ontwerper: Erik Magnussen
Model: 
ChAIRIK
Type: High 104
Fabrikant: 
Engelbrechts A/S Copenhagen Denmark
Jaar: 
1996
Aantal: 4
Materiaal: Verchroomd Buisframe
Bekleding: Plywood

De ontwerper:
Erik Magnussen (1940 – 2014) studeerde in 1960 af als keramist en begon te werken als industrieel ontwerper voor het zeer gewaardeerde Bing & Grøndahl. Sinds het einde van de jaren zeventig is Magnussen synoniem voor de Stelton-Thermoskan. Een belangrijk thema in het werk van Erik Magnussen is eenvoud en niets is overbodig. Magnussen had een pragmatische kijk op design. Ten eerste moet het ontwerp functioneel en duurzaam zijn. Dit is inderdaad ook het geval voor zowel de CHAIRIK-serie uit 1996 als de PLATEAU Stol vanaf 2009, beide ontworpen voor Engelbrechts.
Vandaag ten dag worden de ontwerpen van Erik Magnussen over de hele wereld in musea tentoongesteld. Hij ontving talrijke erkenningen en prijzen voor zijn werk.

De stoel:
Al zijn de stoelen nog geen vintage, toch zijn het design stoelen en ook nog eens van Deense bodem! Magnussen ontwierp de CHAIRIK-serie in 1996. Zo is er een CHAIRIK Type low 101 en bij ons in de showroom staat de CHARIK Type High 104. Erik Magnussen had een pragmatisch standpunt op het ontwerp en de productie en gebruikte zijn verbeelding om beide uit te dagen. De resultaten zijn uitstekend. Welke kant je ook op draait of afdraait van de stoel, CHAIRIK is een compleet en vereenvoudigd ontwerp geworden. Het ontwerp was gebaseerd op studies van de beste gebruiksmogelijkheden van geperst multiplex en plastic, waardoor het ongelooflijk comfortabel is. De stoel heeft een solide ondersteuning, zonder druk op de rug. De stoelen zijn ook stapelbaar en kunnen bij het stapelen niet beschadigen, omdat er aan de onderzijde van de zittingen stootdoppen zijn bevestigd.

Conditie: Stoelen zijn in zeer goede staat.

Zitdiepte: 44 cm
Zitbreedte: 45 cm
Zithoogte: 46 cm

Setprijs:
€420,00


Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw