4 Gianfranco Frattini Nesting Tables/Mimiset Model 780 voor Cassina


Nesting Table 1-H: 24 cm Diam: 35 cm

Nesting Table 1-H: 24 cm Diam: 35 cm

Nesting Table 2-H: 29 cm Diam: 35 cm

Nesting Table 2-H: 29 cm Diam: 35 cm

Nesting Table 3-H: 34 cm Diam: 35 cm

Nesting Table 3-H: 34 cm Diam: 35 cm

Nesting Table 4-H: 39 cm Diam: 35 cm

Nesting Table 4-H: 39 cm Diam: 35 cm

Nesting Tables met wit omkeerblad

Nesting Tables met zwart omkeerblad

Nesting Tables met wit en zwart omkeerblad

4 Italian Nesting Tables/Mimiset Model 780 van Gianfranco Frattini voor Cassina

Ontwerper: Gianfranco Frattini
Type: 780
Fabrikant: Cassina S.p.A. Italy
Jaar: 1966
Aantal: 4
Materiaal: Hout

De ontwerper:
Gianfranco Frattini (Padua 15 mei 1926 – Milaan 6 april 2004) was een Italiaans architect en ontwerper. Hij was een lid van de generatie die de Italiaanse designbeweging creëerde in de late jaren 1950 tot de jaren 1960.
Hij studeerde in 1953 af met een graad in architectuur aan de Politecnico di Milano. Na te hebben gewerkt in het kantoor van zijn leraar en mentor Giò Ponti, opende Frattini zijn eigen professionele praktijk in Milaan. Frattini werd een industrieel ontwerper toen het hem aan passende verlichting en meubels voor zijn interieur ontbrak. Zijn samenwerking met Cesare Cassina voor Cassina S.p.A. begon in 1954, gevolgd door samenwerking met vele andere fabrikanten, zoals Bernini,  Arteluce, Acerbis, Fantoni,  Artemide (voor wie hij met Livio Castiglioni de historische Boalum-lamp ontwierp), Luci, Knoll, Lema en vele anderen. In 1956 was hij mede-oprichter van de Associazione per il Disegno Industriale en gedurende zijn hele carrière werkte hij aan zowel industrieel ontwerpen als architectuur. Hij was bestuurslid van de Triennale en een groot kenner van houtvakwerk. Hij smeedde een lang en vruchtbaar professioneel partnerschap met de meester-vakman van Bovisio Masciago (Milaan), Pierluigi Ghianda. Glaswerk ontworpen door Gianfranco Frattini voor Progetti bevindt zich in de permanente collectie van het Museum of Modern Art en de Boalum-lamp (met Livio Castiglioni) geproduceerd door Artemide bevindt zich in de collectie van het Smithsonian, Cooper-Hewitt National Design Museum.

De bijzettafels:
De 4 Tafels zijn door Cassina Model 780 geproduceerd in 1966. Tafels zijn gefabriceerd van hout en uitgevoerd in de kleur dat zit tussen Purperrood (RAL 3004) en Wijnrood (RAL 3005), dit is de originele kleur . Alle 4 de tafels hebben een blad met een diameter van 35 cm en zijn allemaal omkeerbaar, zodat je een keuze kunt maken welke zijde je boven wil, de witte kant of de zwarte kant. Zo kun je een leuke combinatie maken van verschillende kleuren bladen. De bijzettafeltjes zijn alle 4 verschillend in hoogte:
1) 24 cm hoog
2) 29 cm hoog
3) 34 cm Hoog
4) 39 cm hoog
Door een ingenieus systeem passen de pootjes precies in elkaar, zodat je de tafeltjes kunt stapelen en je één rond blok krijgt.
Bij één blad is een clipje af van de witte kant van het blad en de pootjes hebben gebruikssporen. Mimiset is een algemene term voor een meubelset van kleine tafeltjes die onder elkaar geschoven kunnen worden. De term is afkomstig uit het Frans en betekent poes (in kindertaal), schatje of set.

Conditie: Nesting Tables is in goede staat.

Maten zijn aangegeven in lay-out.

SOLD

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw