2 Gispen “easy” fauteuils Model 1453 van Coen de Vries met Pelsgrijs effen velours stonewashed stof

2 Eigentijdse Gispen Easy fauteuils Model 1453 van Coen de Vries

Ontwerper: Coen de Vries
Model:
 1453-“Supra” Reeks
Fabrikant: 
Gispen Culemborg Holland
Jaar: 
1967
Aantal: 3
Bekleding: Effen Velours Stone Washed Stof Pelsgrijs (RAL Kleur 7000)
Materiaal: Rechthoekig-Matchroom-Stalenframe -Rosewood Armleggers
Werkzaamheden: Totaal Gerestaureerd-Opnieuw Gestoffeerd

De ontwerper:
Coen de Vries is een Nederlandse industrieel ontwerper en meubelontwerper, geboren te Den Haag op 22 Augustus 1918.
Hij volgde de opleiding meubelconstructie en binnenhuiskunst aan de Koninklijke Academie in Den Haag. In het kader van een uitwisselingsprogramma volgde hij lessen aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs in Amsterdam, waar hij les kreeg van Mart Stam en Johan Niegeman, die opgeleid waren aan het Bauhaus in Dessau. Na deze studie zette hij de winkel ‘De Sleutel’ op, waar hij naast eigen ontwerpen ook ontwerpen van anderen verkocht.
Coen de Vries was actief lid van de Stichting Goed Wonen. Tussen 1952 en 1961 werd een vijftal modelwoningen van Goed Wonen door hem ingericht: Weesp (1952-1953), Amsterdam (1956 en 1958-1959), Den Haag (1957) en Utrecht (1961). Deze woningen lieten zien hoe men zou kunnen wonen, welke mogelijkheden er waren. Coen de Vries werkte als industrieel ontwerper voor verschillende fabrieken zoals Everest meubelfabrieken te Rotterdam, instrumentenfabriek Devo te Den Haag, Plusmeubelen en de Venlosche clubfauteuilfabriek en werkte hij als consulting designer bij Mepal, Lips, Gispen, Bruynzeel Kastenfabrieken, Eeka-meubelen en Fröscher (Duitsland). Bij Gispen verzorgde hij de huisstijl en ontwierp hij meubelen.
Hij had zich tot doel gesteld om goede, praktische, moderne en esthetisch verantwoorde meubelen tegen een betaalbare prijs te ontwikkelen. 

De fauteuils:
Het onderstel is vervaardigd van matchromen rechthoekig staal. Het frame van de zitting en rug is van omgezet plaatstaal.
Achterkant/zijkanten van de rug en zijkanten van zitting hebben wij opnieuw gestoffeerd met Pelsgrijs effen velours stonewashed stof. De kussens zijn van schuimrubber en deze zijn omkeerbaar. Uiteraard hebben de bekledingshoezen van de kussens opnieuw gestoffeerd met dezelfde stof en voorzien van een ritssluiting. Bij de restauratie van de armleggers hebben wij er voor gezorgd, dat de “vlammen” in het Rosewood weer terug kwamen, Dit geeft de fauteuils stijlvolle en een chique uitstraling.
De binnenzijde van de zitting en rugleuning is voorzien van zwart vilt ter bescherming van de kussens. Ook hebben wij het matchromen frame gepolijst.
De fauteuils uit deze serie waren onderdeel van het BZ (=Better Zitten) 2000 programma. De fauteuils behoorde tot de ‘Supra’-reeks.
In de Gispen folder werden de fauteuils aangeprezen als ‘stijlvol, zonder nadrukkelijkheid en zonder problemen’.

Zitdiepte: 50 cm
Zitbreedte: 58 cm
Zithoogte: 44 cm
Hoogte armleuningen: 56 cm

Conditie: Fauteuils verkeren in zeer goede staat.
Men kan wel spreken van nieuwstaat, aangezien wij de fauteuils hebben gerestaureerd en opnieuw hebben gestoffeerd.

Attentie:
Op de foto staan 2 fauteuils, maar in onze showroom hebben wij ook een derde staan, deze kunnen wij voor u stofferen met dezelfde stof of een andere stof.

De vraagprijs van de 2 fauteuils:
€1880,00

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw