4 PostModern stoelen Model Tripod Chair van Lande B.V.

FOTO 8

4 Postmodern industriële design stoelen Model tripod / Statiefstoel van Lande B.V.

Ontwerper: ?
Model:
 Tripod-Statiefstoel
Fabrikant:
 Lande B.V. Schijndel Nederland
Jaar: 
1994
Aantal: 4
Bekleding: Fijn Geweven Stof Parelmoer Blauw RAL-Kleur 5025
Materiaal: Hooglans Zwart Conisch Stalenframe-Aluminium Voetjes
Werkzaamheden: Gecleand

Het bedrijf:
Lande B.V. Nederland is een vooruitstrevend Nederlands familiebedrijf met een rijke geschiedenis. In 1970 begon Van der Lande met het bedrijf Jami Stalen Meubelen ook wel bekent van de Jami stoel 110. De productie bestond hoofdzakelijk uit industriële meubels. Zoon Sander nam het bedrijf in 1989 over van zijn vader. Daarvoor had hij al enkele jaren ervaring opgedaan in het bedrijf. Als Sander van der Lande het stokje overneemt groeit het bedrijf snel. Van massaproductie gaat men ook klantgerichte meubels fabriceren. In 1998 werd het welbekende designmerk Artifort overgenomen door de Lande Group. Artifort was daarvoor financieel in zwaar weer gekomen. Maar onder Van der Lande bloeit het bedrijf weer op. Door de overname van Artifort weet de Lande Group een grote schare zeer bekende designers aan zich te binden. En wordt daardoor ook gelijk een grote internationale speler in de meubelbranche.
Inmiddels heeft Lande Group 200 medewerkers in dienst bij haar productielocaties in Nederland, België, Turkije en Duitsland.


De stoel:

De Tripod chair ook bekent als Statiefstoel wordt een productdesign of industrieel design genoemd, Wat bij een industrieel ontwerp eerst opvalt, is de uitstraling en het uiterlijk van een product. Daarnaast moet het design zowel esthetisch als praktisch bruikbaar zijn. Elegantie is ook een term die bij de Tripod stoel past, dit komt door de stof i.c.m. de materialen. Het sierlijke stalen frame is conisch en gecoat met hoogglans zwart. Onder de zwarte conische poten zijn aluminium voetjes gemonteerd. Het zwarte frame loopt met een boog naar de rugleuning. Rugleuning is met een driehoekige aluminium plaatje bevestigd aan het zwarte frame. Aan de vormgeving van zitting en rugleuning is bij het ontwerpen ook nagedacht. De zitting “zinkt” in het design en de rugleuning is zo gebogen, dat deze als het ware omsluit. Zitting en rugleuning zijn uitgevoerd in Parelmoer Blauw fijn geweven stof.
Kortom aan elk detail is gedacht door de ontwerper.

Zitdiepte: 47 cm
Zitbreedte: 47 cm
Zithoogte: 47 cm 

Conditie: Stoelen verkeren ingoede staat.

SETPRIJS:
€880,00Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw