4 Kho Lang Ie stacking stoelen Model 395 voor CAR Katwijk

4 Funky eetkamerstoelen Model 395 van Kho Lang Ie voor CAR Katwijk

Ontwerper: Kho Lang Ie
Type: 395 Stacking Chair
Fabrikant:  CAR Kawijk- C.A.Ruigrok Industrie
Ontwerp jaar: 1957
Aantal: 4
Materiaal: Buisframe Mat Chroom-Beech Wood Armleggers
Bekleding: Manchester ribstof kleur 08

De ontwerper:
Kho Liang Ie werd in 1927 Te Magelang (Nederlands-Indië) geboren uit Chinese ouders. Na de Indonesische onafhankelijkheid in 1949 kwam hij naar Nederland, waar hij in eerste instantie aanving met een geneeskundestudie, deze studie wisselde hij al snel in voor een opleiding bij de Rietveld Academie. Na zijn afstuderen in 1954 werd hij medewerker van de stichting Goed Wonen en was van 1957 tot 1963 redacteur van het gelijknamige tijdschrift. Kho is vooral bekend als ontwerper van de inrichting van Schiphol, daar was hij vanaf een vroeg stadium betrokken bij de inrichting van het nieuwe stationsgebouw van de luchthaven Schiphol, dat tussen 1963 en 1967 als opvolger van de oude luchthaven op Schiphol-Oost verrees. Zijn uitgangspunten waren een heldere lay-out voor het gebouw, met duidelijke zichtlijnen en veel glas opdat men de vliegtuigen goed kon zien. Volgens Kho moest de nerveuze reiziger niet worden afgeleid door een uitbundige inrichting. Hij meende dat de mensen, de wegwijzers en de reclameborden kleur aan het gebouw moesten geven, en was een overdadig kleurgebruik uit den boze. Kho ging daarin zover dat ook alle kunstwerken die op zijn initiatief in het gebouw verschenen in grijs of bruin plastic of metaal werden gemaakt. Hij was ook een pionier in het ontwerp van kantoortuinen, hij heeft onder meer de kantoren van Phonogram in Baarn vormgegeven. 
Vanaf 1958 tot zijn dood was Kho actief als meubelontwerper voor Artifort, daarnaast heeft hij ook ontworpen voor Fristho, Bruynzeel, Mosa en
C.A.Ruigrok Industrie.
Kho Lang Ie stierf veel te jong op 1 januari 1975 te Amsterdam.
Veel van zijn meubilair is terechtgekomen in de collecties van het Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam en het Stedelijk Museum in Amsterdam.

De stoelen:
Stoelen Model 395 komen uit de Serie 300, die C.A.Ruigrok Industrie Katwijk in 1957 produceerde. In deze serie zitten stoelen zonder armleuningen o.a. 305 en 390 en stoelen met armleuningen o.a. 315 en 395. De serie 300 bestaand ook uit 2 versies stacking (stapelbaar) en non Stacking (niet stapelbaar). Onze stoelen hebben een mat chromen buisframe en de zittingen en rugleuningen zijn door ons opnieuw gestoffeerd met Manchester ribstof kleur 08 (waar wij van vinden dat dit de Ralkleur 1007 Narcissengeel is). De Narcissengeel Manchester stof steekt ook mooi af tegenover de mat verchroomde buisframe en straalt een serene rust uit. 
2 Mooie details zijn:
1) Triangel vormige buis achter de rugleuningen.
2) De rechthoekige armleggers van beukenhout.
Stoelen 395 zijn prachtig voor o.a. een moderne woonkamer.

Conditie: Stoelen zijn in zeer goede staat na de restauratie /herstoffering.

Zitdiepte: 42 cm
Zitbreedte: 44 cm
Zithoogte: 47 cm

SOLD

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw