4 Niels Vodder Oakwood eetkamerstoelen Model Egyptian van Finn Juhl

4 Zeldzame Oakwood eetkamerstoelen Model Egyptian van Finn Juhl voor Niels Vodder

Ontwerper: Finn Juhl
Model:
 Egyptian
Fabrikant: 
Niels Vodder Copenhagen Denmark
Jaar: 
1949
Aantal: 4
Bekleding: Fluweel Stof Kobaltblauw RAL Kleur 5013
Materiaal: OakWood
Werkzaamheden: Opnieuw Gestoffeerd

De ontwerper:
De Deense architect, interieur en industrieel ontwerper Finn Juhl (geboren 30 januari 1912 te Frederiksberg Denemarken – overleden 17 mei 1989 Ordrup Denemarken) wordt algemeen beschouwd als een van de grootste meubelontwerpers van de 20e eeuw. Hij was een baanbrekende figuur binnen het Deense meubeldesign en de Deense moderne beweging
in de jaren ’40. Juhl was de ontwerper die het Deens Modern in Amerika introduceerde, daardoor kreeg hij de opdracht om de grotere afgevaardigdenkamers in het VN-gebouw in New York in te richten. Zijn vele contacten leidden tot
samenwerking met de Amerikaanse meubelindustrie, waardoor zijn meubels tot de eersten behoorden die van Deens Modern een internationaal fenomeen maakten. Zijn stukken, die beter bekend staan ​​om zijn stoelontwerpen, nemen vaak organische vormen aan, geïnspireerd door de vrijheid van conventie die tot uiting komt in kunst. Tegenwoordig is Finn Juhl wereldwijd vertegenwoordigd in talloze musea en galerieën.

De stoelen:
Juhl maakte zijn debuut in 1937 toen hij een samenwerking aanging met meubelmaker Niels Vodder die tot 1959 zou voortduren en tentoongesteld werd op de elfde Copenhagen Cabinetmakers’ Guild Exhibition in 1949. Op deze tentoonstelling werd De stoel Egyptian samen met de veelgeprezen Chieftain Chair getoond. Beide stoelen zijn uitstekende voorbeelden van Juhl’s genie in zijn vakgebied. Het was naar aanleiding van deze bijzondere tentoonstelling dat Juhl zijn internationale doorbraak beleefde en later bekend werd als een van de grondleggers van de beroemde Deense moderne designstijl.
Ontwerpcritici hebben de Egyptische stoel van Finn Juhl beschreven als een wonderbaarlijke mix van oude Egyptische ontwerpprincipes, moderne ritmes en aerodynamica. 

De stoelen zijn gefabriceerd van Oakwood. Wij hebben zittingen en rugleuningen opnieuw gestoffeerd met Kobaltblauw fluwelen stof.

Zitdiepte: 42 cm
Zitbreedte: 47 cm
Z
ithoogte: 47 cm

Conditie: Stoelen verkeren in zeer goede staat.
Men kan wel spreken van nieuwstaat, aangezien de stoelen door ons opnieuw gestoffeerd zijn.

SETPRIJS
on request

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw