4 Office Armchairs / Dining Chairs Model AC2 By Antonio Citterio For Vitra, Black Leather

4 Nineties Draaistoelen Model AC2 Van Antonio Citterio Voor Vitra, Uitgevoerd Met Zwart Leder

Ontwerper: Antonio Citterio
Type:  AC 2
Fabrikant: Vitra Zwitserland
Ontwerp jaar: 1997
Aantal: 4
Materiaal: Verchroomde Stervoet-Verchroomd aluminium-Zwenkwieltjes
Bekleding: Zwart Leder
Werkzaamheden: Gecleand-Gepolijst

De fabrikant:
Vitra GmbH is een Zwitsers interieurfabrikant in het bijzonder van exclusieve meubels.
Het bedrijf Vitra werd in 1950 opgericht als familiebedrijf en was actief als decorateur van winkeletalages. Het eerste bedrijfsgebouw stond in de Zuid-Duitse plaats Well am Rhein op een steenworp afstand van de Zwitserse grens, op grond van de familie Fehlbaum. Vandaag de dag is het hoofdkwartier gevestigd in de Zwitserse plaats Birsfelden en is het bedrijf actief op verschillende continenten.
Vitra heeft in de loop der geschiedenis samengewerkt met bekende ontwerpers en kunstenaars zoals Charles en Ray Eames, Zaha Hadid, Frank Gehry, Hella Jongerius, Isamu Noguchi, Jean Prouvé, Eero Saarinen en Antonio Citterio.
Na een brand werd het bedrijf heropgebouwd naar ontwerp van een aantal bekende architecten. Het bedrijf hecht veel waarde aan bijzondere architectuur. Frank Gehry bouwde in 1989 in Weil am Rhein het bedrijfsmuseum en een fabrieksgebouw en in 1994 in Birsfelden een nieuw hoofdkantoor voor Vitra, het Vitra Center. In 1989 opende Vitra het Vitra Design Museum, dat een designcollectie omvat van meubilair, verlichting en bijzondere voorwerpen.

De stoelen:
Antonio Citterio ontwierp begin jaren 1990 van de vorige Eeuw de 4 stoelen, zijnde als kantoorstoelen en deze werden verkocht als Model AC2. Door hun exclusiviteit en multifunctionaliteit kunnen de draaistoelen ook doorgaan als eetkamerstoelen.
Stoel staat op een verchroomde vijfpuntige stervoet met zwenkwieltjes. Onder de stervoet bevindt zich een nippel, door deze in en uit te draaien wordt de zithoogte bepaald.
Onder meer door dit ingenieuze systeem en het synchroon mechaniek zijn er geen hendels nodig.
Zittingen, rugleuningen en armleggers zijn uitgevoerd met Zwart kalfsleer.
Het zwarte leer van de zittingen zijn geperforeerd met zeer kleine gaatjes, dit heeft de fabrikant gedaan zodat de zitting beter “doorademt”.
Saillant detail is: Dat de Vitra stoelen Model AC2 zijn voorzien van een  synchroon mechaniek.
Wat houdt een synchroon mechaniek in?
Dat bij iedere beweging het lichaam maximaal wordt ondersteund in elke zitpositie. Dit mechanisme combineert immers een achterwaartse beweging van de rugleuning met een daarop afgestemde kleinere neiging van de zitting, zodat in elke positie het eenmaal gekozen ondersteuningspunt voor het bekken behouden blijft.

Conditie: Stoelen zijn in goede staat met lichte gebruikssporen

Zitdiepte: 40 cm
Zitbreedte: 50 cm
Zithoogte: Verstelbaar
Hoogte Armleuningen: Verstelbaar

SETPRIJS:
OP AANVRAAG

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw