4x Tijsseling N.V. Nijkerk eetkamerstoelen Model Koehoorn voor Propos Hulmefa Nieuwe-Pekela

4 Meubelmakerij Tijsseling N.V. Nijkerk teakhouten eetkamerstoelen Model Koehoorn voor Propos Hulmefa Nieuwe-Pekela

Dealer: Propos Hulmefa Nieuwe-Pekela (Holland)
Type:  Cow Chair
Fabrikant: Meubelmakerij Tijsseling N.V. Nijkerk (Holland)
Ontwerp jaar: ’50-’60
Aantal: 4
Materiaal: Teak Wood
Bekleding: Kobaltblauw Gemêleerde Stof

Fabrikant:

De meubelmakerij Tijsseling vond zijn oorsprong in Barneveld, waar Hermanus Jacobus Tijsseling in 1894 een timmerwinkel kocht. Al snel volgde een winkel waar prachtige, duurzame meubels en orgels werden verkocht. De gemeente Barnveld kon hem helaas geen plaats bieden voor een fabriek. Nijkerk was een logische vervolgstap, omdat het dicht bij het spoor en water lag. In November 1930 werd de fabriek geopend. In de oorlog kwam de fabriek niet ongeschonden uit de strijd. Op 28 Mei 1940 werd een groot gedeelte gebombardeerd. Aan de Wallenstraat werd gelijk daarna een noodfabriek gebouwd. De naoorlogse jaren tot de oliecrisis in de jaren ’70, waren de gouden jaren van Tijsseling. Toen werkte er ruim 300 mensen in het bedrijf.
Binnen Tijsseling werden verschillende verenigingen opgezet. Zo kende het bedrijf een eigen brandweer, een schietvereniging, een voetbal- en een wandelclub.
Directeur Hans Tijsseling probeerde in de eindfase het bedrijf van nieuw elan te voorzien, door contact te leggen met de oprichter van IKEA. Nederland heeft dan nog geen enkele vestiging van IKEA en samen maken ze het plan de eerste vesting van deze Zweedse onderneming op het fabrieksterrein van Tijsseling te vestigen.

De stoelen:
De stoel Model Koehoorn werd door Tijsseling geproduceerd en verkocht door Propos Hulmefa. Stoelen zijn gefabriceerd van teakhout en staan bekend, dat ze van zeer goede kwaliteit zijn. Wij hebben de stoelen totaal gerestaureerd en de stoelen ook voorzien van polyether en stof. Voor de stof hebben wij gekozen voor een gemêleerde stof met een 2-tone uiterlijk, omdat in de stof een diversiteit aan kleuren zit o.a. zwart, uitlopend bruingrijs, maar waarvan de hoofdmoot uitlopend kobaltblauw is, maar vooral omdat dit het voornaamste past bij de uitstraling van de stoel. Wij hebben de rugleuningen voorzien van stalen nagels voor het samenvallen van stof naar teak armleuningen.
Trefwoorden voor de Tijsseling stoelen zijn: Kolossaal en Robuust.

Conditie: Stoelen zijn in zeer goede staat na de restauratie /herstoffering.

Zitdiepte: 45 cm
Zitbreedte: 48 cm
Zithoogte: 47 cm

SOLD

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw