4 Artifort Model Nina 4-poot eetkamerstoelen van René Holten

4 Elegante eetkamerstoelen Model Nina 4-poot van René Holten voor Artifort

Ontwerper: René Holten
Model:
 Nina
Fabrikant: 
Artifort
Jaar: 
2000
Aantal: 4
Bekleding: Alcantara Stof Parelmoer Lichtviolet RALkleur 4012
Materiaal: Lichtgrijs Poedercoat Stalen BuisFrame
Werkzaamheden: Gecleand

De ontwerper:
René Holten in 1961 geboren te Roermond. Is een Nederlandse industriële vormgever. Holten studeerde in 1993 cum laude af aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht en de Design Academy Eindhoven. Daarna werkte hij voor de Nederlandse architect Wiel Arets als architectonisch ontwerper. Vanaf 1993 tot 1998 was Holten hoofd productontwikkeling van Artifort. Met het ontwerp fauteuil Dodo voor Artifort won hij in 1998 de prijs ‘Best Dutch Furniture Design’. Andere bekende ontwerpen die Holten ontwierp voor Artifort zijn de zitmeubels Mare en More Mare uit respectievelijk 2003 en 2008 en de Libel (200), Nina (2000), Hanna (2001) en Megan (2005). Holten werkt uit zijn ontwerpstudio in Maastricht, hoofdzakelijk voor de meubel- en badkamerinrichtingsbranche. Enkele bedrijven waar Holten voor werkt zijn o.a. Pullman (bedden), Mosa (tegels en Clou (badkamerinrichting).

De stoelen:
Artifort stoelen Model Nina zijn er 4 verschillende uitvoeringen o.a. Nina C 4-teens niet draaibaar, Nina C 4-teens draaibaar met retourmech, Nina D 5-teens hoogte verstelbaar en de Nina 4-poot. Van dit model hebben wij 4 stoelen staan in onze showroom. De poten zijn geproduceerd van lichtgrijs poedercoat stalen buisframe. Zittingen en rugleuningen zijn uitgevoerd met
Parelmoer Lichtviolet Alcantara stof. Alcantara wordt ook vaak gebruikt als bekleding voor dure sportwagens. Door de sculpturale vorm van de rugleuning zit de stoel als gegoten. De vorming geeft de stoel mede een chique uitstraling.
Op de poten zitten lichte gebruikssporen.

Zitdiepte: 48 cm
Zitbreedte: 48 cm
Zithoogte: 60 cm

Conditie: Stoelen verkeren in goede staat.

SOLD
Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw