Ahrend de Cirkel Fauteuil Model Oase van Wim Rietveld met Grijswit Corduroy

Een heavy Ahrend de Cirkel fauteuil Model Oase van W. Rietveld met Grijswit Ribstof

Ontwerper: Wim Rietveld
Model:
 Oase
Fabrikant:
Ahrend de Cirkel
Jaar: 
1958
Aantal: 3
Bekleding: Ribstof Grijswit-RAL Kleur 9002
Materiaal: Zwart Rondstaal-Zwart Plaatstaal-Zwarte Bakelieten Armleggers 
Werkzaamheden: Opnieuw Gestoffeerd

De fabrikant:
In 1896 richtte Jacobus Ahrend de firma Wed. J. Ahrend & Zoon op. In 1930 verwierf het bedrijf een staalpers en lanceerde zijn afdeling stalen meubelen. Datzelfde jaar ontwierp Jan Schröfer de Zitnorm-stoel (1931) voor Ahrend. Later, in 1934, richtte Schröfer het staalmeubelbedrijf De Cirkel op in Amsterdam, dat later met Ahrend naar Zwanenburg verhuisde. Ergens tussen 1939 en 1941 verwierf Ahrend een groot aandeel in De Cirkel en de meubelcollecties droegen vanaf toen de postzegel ‘Ahrend De Cirkel’. In de naoorlogse periode produceerde Ahrend De Cirkel meubels van Nederlands gevierde ontwerpers, met name Friso Kramer en Wim Rietveld.
In 1967 nam Ahrend De Cirkel het staalbedrijf ODA over en de laatste werd een dochteronderneming van Ahrend. Vandaag richt Ahrend zich op innovatief kantoormeubilair en duurzame werkomgevingen, terwijl het nog steeds veel van de klassiekers van Kramer en Rietveld produceert.

De fauteuil:
“Heavy” staat voor zwaar en robuust, maar ook voor geweldig. Dit is de beste samenvatting voor de fauteuil Oase. Wim Rietveld ontwierp voor Anhrend de Cirkel de Fauteuil Model Oase. Bij het ontwerp maakte Rietveld gebruik van rondstaal, plaatstaal en zwarte bakelieten armleggers, deze materialen hanteerde hij ook al bij de modellen 415/1401 en 1407 voor Gispen. Maar er zijn wel dusdanig enkele verschillen tussen de Ahrend Oase en Gispen modellen. Zo is de fauteuil Oase robuuster en heeft daardoor een comfortabele zit. Wij hebben de fauteuil opnieuw gestoffeerd met een Grijswitte Ribstof.
De Grijswitte Corduroy geeft de fauteuil een chique en kleurrijke uitstraling. 

Conditie: Fauteuil is in zeer goede staat na de herstoffering.

Zitdiepte: 48 cm
Zitbreedte: 48 cm
Zithoogte: 40 cm

PRIJS:
€875,00

 

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw