6 Plywood stoelen Model Occhio Roel Vandebeek voor Drisag

FOTO 8

6 Artistieke Plywood stoelen met armleuningen Model Occhio van Roel Vandebeek voor Drisag België

Ontwerper: Roel Vandebeek
Type:  Occhio
Fabrikant: Drisag België
Ontwerp jaar: 1996
Aantal: 6
Materiaal: Plywood-Zwarte Buisframe
Bekleding: Geen
Werkzaamheden: Geen

Het bedrijf:
In het begin van het ontstaan van de firma Driessens agenturen was het een aanleveringsbedrijf van onderdelen voor kinderwagens. In de jaren zestig sloeg Driessens Agenturen een ander weg in en begon met de productie van buisframes voor kantoorstoelen.
De Belgische staat schrijft een openbare aanbesteding uit voor de levering van kantoorstoelen. Drisag haalt deze order binnen en stoffeert en assembleert de stoelen. Naar een overname verhuist Drisag naar herentals. Nadat Drisag in 1995 de aandeelhouders heeft uitgekocht, gaat het bedrijf verder zonder buitenlandse inbreng en wordt zelfstandig . Vanaf dien gaat Drisag alleen samenwerken met externe freelance ontwerper. Dit is een zeer bewuste keuze en zorg voor expansiedrift De ontwerper Roel Vandebeek was in 1996 de eerste freelancer voor Drisag. Uit deze samenwerking vloeide eerst het Model Occhio uit met daarna De Limbo en De Riverso. Later volgende de bank Inteam en Together.
Veel zeer gerenommeerde designers en ontwerpers treden nadien in de voetsporen van Vandebeek. Daardoor is Drisag een grote speler geworden op het gebied van kantoormeubelen

De stoelen:
Het Model Occhio is het beste te omschrijven als kunstzinnig. De zitting en rugleuning zijn uit één stukgevormde kuip van Beuken Plywood. Het frame is gefabriceerd van metalen buizen, dit buisframe is zwart gemoffeld. Een saillant  detail is: de Beuken Plywood armleuningen die zijn bevestigd op het frame. want deze zijn vervaardig uit de Plywood rugleuningen. Dit geeft weer de Occhio stoel een prachtg design.
Op stoelen zijn lichte gebruikssporen zichtbaar.
Enkele stoelen dragen een label met het Drisag logo (zei foto 8).

Conditie: Stoelen verkeren in goede staat.

Zitdiepte: 43 cm
Zitbreedte: 43 cm
Zithoogte: 47 cm
Hoogte Armleuningen: 70 cm

Setprijs:
€1880,00

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw