High Back Lounge Chair Model Campo van de Pas, D’Urbino & Lomazzi voor Zanotta

Italiaanse High Back Lounge Fauteuil Model Campo de Pas, D’Urbino & Lomazzi voor Zanotta

Ontwerper: Jonathan De Pas, Donato D’Urbino en Paolo Lomazzi
Type:  Campo
Fabrikant: Zanotta Italy
Ontwerp jaar: 1984
Aantal: 1
Materiaal: 2 Zwenkwieltjes-Plastic Ronde Meubelpootjes
Bekleding: Zwart Leder-Kvadrat Divina Melange 3 NO 0777-Kvadrat Campas 300 NO 0444- Kvadrat Campas 300 NO 0564
Werkzaamheden: Opnieuw Gestoffeerd-Gedeeltelijk Gerestaureerd

De ontwerpers:
In 1966 werd door de architecten Jonathan De Pas (1932-1991), Donato D’Urbino (geb. 1935) en Paolo Lomazzi (geb. 1936) ontwerpstudio De Pas, D’Urbino & Lomazzi opgericht. Het drietal ontmoette elkaar tijdens hun studie architectuur aan de Polytechnische Universiteit van Milaan.
De groep richtte zich op architectuur (industriële en residentiële gebouwen), stedelijke ontwikkeling en industrieel ontwerp. Tijdens de jaren zestig en zeventig ontwikkelden ze een specifieke interesse in het ontwikkelen van meubels en tijdelijke gebouwen met avant-gardistische uithangborden, materialen en industriële technologieën.
Voor 14e Triënnale van Milaan (1968) ontwierpen de ontwerpers een ingang die de vorm aannam van een lange tunnel met patrijspoorten. Het Italiaanse paviljoen op de Wereldtentoonstelling van Osaka (1970) werd voorzien van verschillende opblaasbare huizen, die waren ontworpen door de De Groep.
iconische ontwerpen zijn onder meer
:
Fauteuil Blow (1967) voor Zanotta
The Joe Sofa (1968-70) voor Poltronova
Duecavalli-stoel (1969) voor Driade
Lamp Lampiatta (1971) en Maniglia (1973) voor Stilnovo
En de iconische opvouwbare kapstok Sciangai 1973, winnaar van de Compasso d’Oro uit 1979 en is hedentendage nog steeds een designklassieker voor Zanotta .
Na het overlijden van de Pas in 1991 zetten D’Urbino en Lomazzi hun creatieve atelier voort onder de naam Studio DDL.
Museums die hun producten tentoonstellen zijn: LAB Museo del Design, fondazione Anna Querci, Calenzano (Italië), Fondazione Triennale Design Museum, Milaan (Italië), Design Museum, Gent (België), Fond National d’Art Contemporain, Puteaux (Frankrijk), Kunstgewerbemuseum, Berlijn (Duitsland), Die Neue Sammlung, München (Duitsland), Museum für Gestaltung, Zürich (Zwitserland), Kunstgewerbemuseum, Zürich (Zwitserland), Thessaloniki Design Museum, Thessaloniki (Griekenland), Israël Museum», Jeruzalem (Israël) en Het Museum voor Moderne Kunst, New York (VS).

De fauteuil:
De fauteuil model Campo van Zanotta is in 1984 ontworpen door de Ontwerpstudio de Pas, D’Urbino & Lomazzi. Rugleuning is schelpvormig en de ronding geeft een akoestisch effect. De rugleuning is met zwart leder uitgevoerd, dit leer is de originele fabrieksuitvoering. Op het zwart leder bevinden zich lichte gebruikssporen. Stof van zowel de zitting als beide kussens waren in zeer slechte staat, daarom hebben wij de zitting en beide kussens voorzien nieuwe stof.
voor de kleuren is gekozen voor de Primaire kleuren Blauw, Rood, Geel en zwart.
Zitting is door ons opnieuw gestoffeerd met een wollige stof van Kvadrat Melange 4 No 0777. Aan de zijkanten van de zitting hebben wij zwarte koorden bevestigd.
Voor het rechthoekige kussen hebben wij een nieuwe hoes vervaardigd van Kvadrat Campos 300 No 0444, dit hebben wij eveneens gedaan met het halve maan kussen, hiervoor is gekozen voor Kvadrat Campos 300 No 0564. Dit kussen is ook bruikbaar als meditatiekussen of als neksteun.
Let wel; de stof van de zitting is een wollige stof en de structuur van de stof van beide kussen is glad.
Het zitcomfort van de fauteuil Campo is geweldig en door het design lijkt het net alsof je in een  privé cocon zit.
Onder de zitting zijn aan de voorkant 2 zwenkwieltjes gemonteerd. Door de achterzijde op te tillen is fauteuil verplaatsbaar.

Aan de onderzijde van de fauteuil bevindt zich het Zanotta Label.

Conditie: Fauteuil in goede staat.
Men kan wel spreken van nieuwstaat, aangezien de stoelen door ons opnieuw is gerestaureerd/gestoffeerd.
Op de rugleuning bevinden zich lichte gebruikssporen.

Zitdiepte: 47 cm
Zitbreedte: 68 cm
Zithoogte: 42 cm
Totale hoogte: 108 cm

PRIJS:
OP AANVRAAG


Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw