Arnold Merckx ronde eettafel Model “Diabolo voor Arco Holland

Dutch Design Arco tafel Model “Diabolo” van Arnold Merckx

Ontwerper: Arnold Merckx
Fabrikant: Arco Winterswijk Holland
Type: Diabolo
Afmetingen: H 75 cm x ∅ 105 cm
Jaar: ’90
Materiaal: Oakwood-Natuursteen/Marmer Voet
Aantal: 1
Bijzonderheden: Lichte Gebruikssporen

De Ontwerper:
Arnold Merckx werd geboren in Franeker en groeide daar op in een familie van meubelmakers: zijn vader en grootvader waren directeur van een meubelfabriek. Tijdens schoolvakanties hielp hij in de fabriek en deed zo op jonge leeftijd al ervaring op in het vak. In Rotterdam studeerde hij aan de Academie voor Beeldende Kunsten en Technische wetenschappen waarna hij in Landgraaf zijn ontwerpbureau Arnold Merckx Design oprichtte. Sinds de oprichting van zijn eigen bureau in 1978 werkte Merckx voor een groot aantal fabrikanten als Montis, Pastoe, Artifort, Extremis, Lande en Spectrum.
Eind Jaren ‘70 begon Merckx een intensieve samenwerking met Arco waarbij hij een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de identiteit van het bedrijf. Naast dat hij een groot deel van de collectie ontwierp, waarvan een aantal producten nog steeds tot onze huidige collectie behoren, bepaalde Merckx in die tijd in belangrijke mate de identiteit van Arco. Zo gaf hij richting aan beursstands, fotografie en teksten, maar ook aan grafische uitingen in samenwerking met externe grafische vormgevers, zoals Geert Setola (link http://ateliersetola.blogspot.nl/). Bekende ontwerpen van Merckx die nog steeds in de Arco-collectie zitten zijn de Graphic, Balance en Diabolo tafel.Voor zijn ontwerpen heeft hij meerdere prijzen en erkenningen gekregen.

De Tafel:
De Diabolo tafel ging in 1990 in productie bij Arco. Deze klassieker van Arnold Merckx is uitermate geschikt als eet- en leeftafel voor kleinere ruimtes. Door de centrale kolom in het midden van de tafel hoeft er aan beenruimte niet ingeleverd te worden. Het dunne tafelblad zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is voor praktisch elke stoel. Zowel de kolom als het blad is van massief oakwood en staat op een marmeren voet. Helaas zit er geen tussenblad meer bij, maar met zijn Diameter van 105 cm is de tafel kolossaal in omvang en ideaal voor een compacte leefruimte.

Conditie: Tafel verkeert in goede staat

Prijs:
295,00


Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw