Brutalist Rio Palissander Lounge Fauteuil In Brazilian Style

Postmodern Brutalism Rio Palissander Lounge Fauteuil Brazilian Style

Ontwerper: ?
Type: Lounge Armchair
Fabrikant: ?
Jaar: 1950-1960
Aantal: 1
Bekleding: Geweven Effen Stof Venstergrijs RALkleur 7040
Materiaal: Rio Palissander
Werkzaamheden: Opnieuw Gestoffeerd-Gedeeltelijk Gerestaureerd

De afmetingen van de lounge fauteuil zijn immens en samen met het design doet het ons denken dat de fauteuil in Brazilië is geproduceerd. Ook heeft de fauteuil de Style o.a. Percival Lafer, Jean Gillon en Sergio Rodrigues. Het houtenframe is vervaardig uit massief Rio Palissander. Rio Palissander staat bekent om de kleuren die uiteen lopen van donker chocoladebruin tot oranjerood met soms zwarte strepen. Dit zijn de zogenoemde vlammen in het hout.
De armleuningen zijn net als de fauteuil kolossaal. Wij hebben de singels vervangen voor nieuwe jute singels, dit hebben wij gedaan om het ideale zitcomfort te creëren. Ook hebben wij de fauteuil voorzien van 2 nieuwe kussens met rits, deze zijn uitgevoerd met Venstergrijs geweven effen stof.
Op de jute singels hebben wij Fibertex antislip voering bevestigd, dit ter bescherming voor het zitkussen en het voorkomt ook dat het zitkussen gaat verschuiven. Het houtenframe heeft lichte gebruikssporen. Kortom een fauteuil voor diegene die ruim en comfortabel willen zitten.

Conditie: Fauteuil is in zeer goede staat na de restauratie.

Zitdiepte: 54 cm
Zitbreedte: 50 cm
Z
ithoogte: 42 cm

Dimension:
90 cm x 86 cm x 95 cm

PRIJS:
€1720,00

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw