2 Artifort 380 GH draaifauteuils met schijfvoet van Geoffrey D. Harcourt

2 Sublieme Artifort 380 GH draaifauteuils met schijfvoet van  Geoffrey D. Harcourt

Ontwerper: Geoffrey D. Harcourt
Type: 380 GH
Fabrikant: Artifort
Jaar: ’70 (1973)

De ontwerper:
Geoffrey David Harcourt is een Brits ontwerper geboren in 1935, hij volgende zijn  opleiding aan The Royal College of Art in Londen. Voor Artifort ontwerpt hij in 1962 zijn eerste serie kleine bureaufauteuils. Met zijn inbreng krijgt Artifort toegang tot de internationale markt van projectinrichting. Harcourt ontwerpt in eerste instantie vooral zitmeubelen voor ontvangstruimtes. Zijn tweede ontwerp voor Artifort, de serie 042 uit 1963 is meteen een groot internationaal succes.  Hij wint vele prijzen en wordt in 1978 onderscheiden met de titel “Royal Designer for Industry”.
Zijn filosofie is dat de stoel zich naar de mens moet richten en niet andersom. “Eerst de mens, dan de stoel.” 

De fauteuils:
Dat twee draaifauteuils een ontwerp zijn van Geoffrey Harcourt, kun je gelijk zien aan het design, maar ook eender voelen aan het zitcomfort, want onovertroffen zijn de ontwerpen van Harcourt. De fauteuils zijn uitgevoerd in oranjerood gemêleerde stof, ook de kenmerkende armleuningen zijn uitgevoerd in oranjerood gemêleerde stof.
Zowel de zittingen als rugleuningen hebben 3 banen, voor de ideale zitpositie. Draaifauteuils staan op een antraciete schijfvoet. Door de lage rug worden de fauteuils 380 GH beschreven als relax laag.

Zitdiepte: 46 cm
Zitbreedte: 56 cm
Zithoogte: 43 cm

Conditie:
Fauteuils verkeren in zeer goede staat.

Het verhaal:
De dochter vertelde “dat vader toentertijd de fauteuils had gekocht, maar het zonde vond om er in te gaan zitten, daarom werden de fauteuils op de slaapkamer gezet en deden ze dienst om de droge was erover heen te leggen”.

SOLD

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw