Gispen salontafel van Coen De Vries

Eigentijdse Gispen salontafel van Coen de Vries

Ontwerper: Coen de Vries
Type: Salontafel
Fabrikant:  Gispen
Jaar:  ’60

De ontwerper:
Coen de Vries is een Nederlandse industrieel ontwerper en meubelontwerper, geboren te Den Haag op 22 Augustus 1918.
 Hij volgde de opleiding meubelconstructie en binnenhuiskunst aan de Koninklijke Academie in Den Haag. In het kader van een uitwisselingsprogramma volgde hij lessen aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs in Amsterdam, waar hij les kreeg van Mart Stam en Johan Niegeman, die opgeleid waren aan het Bauhaus in Dessau. Na deze studie zette hij de winkel ‘De Sleutel’ op, waar hij naast eigen ontwerpen ook ontwerpen van anderen verkocht.
 Coen de Vries was actief lid van de Stichting Goed Wonen. Tussen 1952 en 1961 werd een vijftal modelwoningen van Goed Wonen door hem ingericht: Weesp (1952-1953), Amsterdam (1956 en 1958-1959), Den Haag (1957) en Utrecht (1961). Deze woningen laten zien hoe men zou kunnen wonen, welke mogelijkheden er waren. Coen de Vries werkte als industrieel ontwerper voor verschillende fabrieken zoals Everest meubelfabrieken te Rotterdam, instrumentenfabriek Devo te Den Haag, Plusmeubelen en de Venlosche clubfauteuilfabriek en werkte hij als consulting designer bij Mepal, Lips, Gispen, Bruynzeel Kastenfabrieken, Eeka-meubelen en Fröscher (Duitsland). Bij Gispen verzorgde hij de huisstijl en ontwierp hij meubelen.
Hij  had zich tot doel gesteld om goede, praktische, moderne en esthetisch verantwoorde meubelen tegen een betaalbare prijs te ontwikkelen. 

De salontafel:
Coen de Vries heeft voor het ontwerp van de salontafel gekozen voor strak en minimalisme. Het onderstel is vervaardigd van zwart vierkant staal. De tafel heeft een stijlvol, rechthoekig wit blad, onder de tafel bevindt zich een smaakvolle witte opbergruimte, dit in het geheel met het witte blad en zwart onderstel geeft de salontafel een chique maar ook een kunstzinnige uitstraling.

Hoogte: 40 cm
Lengte: 120 cm
Breedte: 64 cm

Conditie: Salontafel verkeert in goede staat.

SOLD

 

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw