2 Montis fauteuils Model Swing van Gerard van den Berg

2 Hippe Montis fauteuils Model Swing van Gerard van Berg

Ontwerper: Gerard van den Berg
Type: Swing
Fabrikant: Montis
Jaar: ’80

De ontwerper:
Gerard van de Berg  geboren te Dordrecht in 1947  is een interieurontwerper van Nederlandse bodem, bekend als medeoprichter van de meubelfabriek Montis en Label. Ondanks dat hij schilderde en beeldhouwde, ging hij op advies van zijn vader een technische studie volgen voor meubelfabricage aan de Middelbare Technische School te Rotterdam. Na zijn studie ging Van den Berg eerst reizen. Voor zijn terugkeer naar Nederland, zocht Gerard van den Berg contact met zijn vader die een meubelfabriek bezat. Dat was een goede zet. Door zijn technische inzicht kon Van den Berg de adviezen van de modelmaker goed opvolgen en ging al snel mallen en snijmodellen maken voor zijn eigen ontwerpen. Zijn ontwerpen werden een groot succes op de beurs van Utrecht. Hij nam ontslag bij zijn vader en startte zijn eigen ontwerpbureau. Zijn broer Ton, die economie had gestudeerd, haakte aan en zo ontstond hun bedrijf Montis. Bij de volgende beurs in Utrecht werden ze een groot succes. in 1991 startte hij samen met broer Ton het zitmeubelbedrijf Label Produkties BV.
Sinds 2012 hebben hun kinderen Jasper (zoon van Gerard) en Marieke (dochter van Ton) het stokje overgenomen en geven zij de dagelijkse leiding aan het bedrijf.

De fauteuils:
De Swing chair is ontwerp van Gerard van den Berg voor Montis. Fauteuils hebben een frame van Matchroom en een zwart lederen sling kuip. Door de stiksels in de kuip bevinden zich een ruitvormige motieven, dit geeft de fauteuils een classy uitstraling.
Er is ook een grote variant van de Swing chairs geproduceerd, Dit is de Butterfly chair, maar de 2 Montis fauteuils van Leukvoorthuis zijn compacter en komen daardoor in iedere woonkamer tot hun recht.
De fauteuils zijn in geweldige staat.

Conditie: Fauteuils verkeren in zeer goede staat.

Zitdiepte: 42 cm
Zitbreedte: 50 cm
Zithoogte: 42 cm

Setprijs:
€720,00

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw