2 Walter Knoll rosewood fauteuils voor Knoll Antimott

2 Sierlijke Walter Knoll rosewood fauteuils voor Knoll Antimott

Ontwerper: Walter Knoll
Type: Easy Fauteuils
Fabrikant: Walter Knoll/Wilhelm Knoll Germany
Jaar: ’50 ’60

Het bedrijf:
Het meubelbedrijf dat momenteel bekend staat als Walter Knoll, vindt zijn oorsprong in de 19e eeuw, toen de Duitse leervirtuoos Wilhelm Knoll (1839-1907) in 1865 zijn gelijknamige accessoireatelier stichtte in Stuttgart, Duitsland. Wilhelm Knoll kreeg snel een reputatie voor kwaliteit en luxe en werd uitgenodigd als hofleverancier voor het koninklijk hof van Württemberg, en zo werd een design dynastie geboren.
In 1907 werd het familiebedrijf overgedragen aan zijn zonen Willy (1878-1954) en Walter (1876-1971). Meteen troffen de broers Knoll succes door de eerste club chair in Duitsland te introduceren en opende vestigingen in Wenen en St. Petersburg.

De fauteuils:
2 welgevormde easy fauteuils uit jaren ’50 ’60. Het elegante frame is gefabriceerd van Rosewood met stijlvolle armleuningen. Fauteuils hebben twee losse beige corduroy kussens, waarvan de rugleuning bestaat uit twee rugdelen. De zitting is voorzien van singels/banden en deze zijn in zeer goede staat.  Deze twee fauteuils staan fantastisch, als één geheel in een huiskamer.

Zitdiepte: 50 cm
Zitbreedte: 55 cm
Zithoogte: 40 cm

Conditie: Fauteuils verkeren in goede staat

Sold

 

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw