CHRISTENSEN & LARSEN LOUNGE FAUTEUIL MODEL PEGUIN VAN IB KOFOD-LARSEN

Een iconische Christensen & Larsen lounge fauteuil Model Peguin van Ib Kofod-Larsen

Ontwerper: Ib Kofod-Larsen
Type: Peguin- Shell chair
Fabrikant: Christensen & Larsen Denmark
Jaar: ’50 ’60
Materiaal: Palissander hout-Geweven stof

De ontwerper:
Meubelontwerper Ib Kofod-Larsen werd in 1921 geboren in Denemarken en studeerde aan de Deense Koninklijke Academie in Kopenhagen. In 1948 won hij de Holmegaard-glaswedstrijd, dit is een jaarlijkse prijs van het Deense kabinetmakersgilde. Hij trok de aandacht van de Deense meubelfabrikant Faarup Møbelfabrik en maakte in de jaren vijftig enkele van zijn mooiste werken voor het bedrijf, waaronder zijn palissander Model 66 dressoir. Hij ontwierp ook meubels voor verschillende andere toonaangevende mid-Century fabrikanten, zowel in binnen- als buitenland, waaronder High Wycombe, Christensen & Larsen, Carlo Gahrn, Bovenkamp, ​​Petersens en FredericiaFurniture.
Kofod-Larsen werkte vaak met prachtige houtsoorten, zoals teak en palissander. Sculpturale lijnen karakteriseren veel van zijn werken. De Bekendste ontwerpen zijn onder meer de U-56/Elizabeth Chair (1956). Vervaardig uit een licht teakhouten frame . Naar verluidt werd de fauteuil genoemd naar de Engelse koningin Elizabeth II nadat ze een twee U56 fauteuils had gekocht tijdens een bezoek aan Denemarken in 1958; evenals de luchtige en moderne Penguin-stoel (1953). De laatste (soms aangeduid als Shell chair) heeft een gebogen rug, daardoor lijkt het net of je wordt omarmt bij zitten. Oorspronkelijk werd deze fauteuil geproduceerd door Petersens in Denemarken.
Kofod-Larsen stierf in 2003. Tegenwoordig worden de stukken van de ontwerper steeds vaker verzameld, grotendeels als gevolg van het eren van het talent van Kofod-Larsen voor de aangeboren kwaliteiten van zijn gekozen materialen.

De fauteuil:
De Peguin chair is een beeldbepalend icoon op de vintage markt,  dit komt omdat de fauteuil  een stoer en magisch uiterlijk heeft. Kofod-Larsen heeft bij het ontwerp niet alleen een geweldig design willen creëren maar ook het ideale zit gemak willen scheppen.
Bij het zitten lijkt het wel of  je wegzakt en dan door de kuip/shell (rugleuning) wordt omsloten. Het frame is geproduceerd van Palissander hout en zowel de zitting als de rugleuning zijn uitgevoerd met dik geweven grasgroene (RAL kleur 6020) stof.
De Peguin chair is voor iemand die van specifieke design houd met een geschikt zit gerief. 

Conditie: Fauteuil verkeert in zeer goede staat.

Zitdiepte: 44 cm
Zitbreedte: 53 cm
Zithoogte: 40 cm

SOLD

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw