Chromen lounge tuigleer fauteuil van Gerard Vollenbrock

Een luxe chromen lounge tuigleer fauteuil van  Gerard Vollenbrock

Ontwerper:  Gerard Vollenbrock
Type: Lounge fauteuil
Fabrikant: Leolux of Gelderland ?
Jaar: ’80

De ontwerper:
Vollenbrock is sinds 1981 meubelontwerper, maar is momenteel ook schilder en schrijver. Zijn meubelontwerpen zijn vakkundig gemaakt, sober en herkenbaar aan hun eenvoud. Vollenbrock gaf les in meubeldesign en interieurontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Groningen en Maastricht. Hij woont en werkt in Arnhem, Parijs en op het Griekse eiland Serifos.

De fauteuil:
Een schoonheid van een Lounge fauteuil van de Nederlandse ontwerper Gerard Vollenbrock. Vollenbrock zal misschien wel achter zijn oren krabben van de omschrijving van zijn ontwerp, want hij omschreef eens een ontwerp als “strakke lijnen, eenvoudige en duidelijke vorm en constructie, elegante maar ingetogen moderne materialen”.
Fauteuil heeft een chromen buisframe, op de chromen armleuningen zitten zwarte armleggers. Fauteuil heeft een tuigleer zitting en rugleuning, wat je niet verwacht, maar toch een aangenaam zitcomfort biedt. Productie wordt weleens toegeschreven aan Gelderland onder de noemer model 4735. Er zijn wel parallellen te vinden met het ontwerp van Gelderland (buisframe, armleggers), maar zo wordt de productie ook  toegekend aan Leolux, (Lara2),  waar je ook enkele gelijkenissen in kan vinden. Al met al, één ding is zeker het ontwerp is van  Gerard Vollenbrock.

Zitdiepte: 43 cm
Zitbreedte: 38 cm
Zithoogte: 50 cm

Conditie: Fauteuil verkeert in goede staat

€345,00

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw