Early Deense France & Daverkosen “easy” fauteuil Model 106 van Ole Wanscher Denmark

Een excentrieke Early Deense France & Daverkosen easy chair van Ole Wanscher

Ontwerper: Ole Wanscher (Denmark)
Type: Model 109
Fabrikant: France & Daverkosen (Denmark)
Jaar: ’50 ’60

Het bedrijf:
France & Søn en zijn voorganger, France & Daverkosen – behoren tot de meest gewilde namen op de vintage markt van vandaag. Talrijke stukken zijn nog steeds in omloop, die  hun oorspronkelijke identiteit hebben behouden. Zijn in Mid-Century ontworpen door de belangrijkste Deense designers, zoals Hvidt & Mølgaard, Grete Jalk, Finn Juhl, Arne Vodder en Ole Wanscher. Het is dan ook verrassend dat er zo weinig informatie over de geschiedenis en evolutie van het bedrijf is overgebleven.
De meeste bronnen zijn het erover eens dat het populaire Deense productiebedrijf rond 1948 in Denemarken werd opgericht door de Britse zakenman Charles W. France en de Deense meubelmaker Eric Daverkosen. De  eerste focus van het bedrijf kan matrassen zijn geweest, maar in 1952 bouwde Frankrijk & Daverkosen een grote meubelfabriek in Hillerød, net buiten Kopenhagen en werd één van de meest succesvolste Deense meubelbedrijf gewijd aan massaproductie in plaats van de traditionele ambachtelijke methode. Met losse kussens en licht, werden teak frames de handtekening van Frankrijk en Daverkosen.

De Fauteuil:
Deze vroege Mid-Century Deense Fauteuil van Ole Wanscher ontworpen voor France & Daverkosen model 109 kom je sporadisch tegen.
Wij vinden de fauteuil zo uniek, dat wij de fauteuil nog niet hebben gerestaureerd en opnieuw gestoffeerd, dit willen wij graag doen in samenspraak met desbetreffende koper, want wij zijn benieuwd naar het eindresultaat. Fauteuil is gemerkt met France & Daverkosen -Denmark logo in de rugleuning.

In onze stoffeerderij hebben wij groot aanbod aan stof (gemêleerde, velours, effen, rib), Skai, PU en leer in diverse kleuren.

Zitdiepte: 42 cm
Zitbreedte: 52 cm
Zithoogte: 46 cm

Conditie: Teak frame en trekveren verkeren in goede staat

Vraagprijs:
N.O.T.K.

 

 

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw