Giroflex AG Plywood Swivel Chair Van Martin Stoll Met Zwart Leder

Plywood Draaifauteuil van Martin Stoll voor Giroflex AG Zwiterland Opnieuw Gestoffeerd met Zwart Leder

Ontwerper: Martin Stoll
Type: Swivel Chair
Fabrikant: Giroflex AG Zwitserland
Jaar: ’60 ’70
Aantal: 1
Bekleding:  Zware Leder-Runderleder
Materiaal: Plywood Kuip-Verchroomde Metalen Voet
Werkzaamheden: Totaal Gerestaureerd-Opnieuw Gestoffeerd

De fabrikant:
Giroflex is een Zwitserse fabrikant o.a. van hoogwaardige en ergonomische bureaustoelen, vergaderstoelen en bezoekersstoelen.
In 1872 begint Albert Stoll I in Koblenz (Zwitserland) met een stoelenfabriek.
Zijn bekendste ontwerp is de gebogen houten stoel nr. 14.
Al in 1919 besloot Albert Stoll II, de zoon van de oprichter, zich uitsluitend op bureaustoelen te concentreren. Albert Stoll II wijdde zich aan de intensieve studie van zitgedrag en ontwikkelde de bureaustoel verder om lang zitten draaglijker en gezonder te maken. In 1928 vond hij de “Federdreh” (“veerwartel”) uit, die al snel beroemd werd en wereldwijd gepatenteerd werd. Dit was de eerste draaistoel met een ophangsysteem. Albert Stoll veranderd in 1948 in de nieuwe merknaam Giroflex. Het verzonnen samengestelde woord, dat staat voor draaien en flexibel meegeven, maakte het merk internationaal inzetbaar.
In 1949 kregen de bureaudraaistoelen een Europese aanwezigheid, aanvankelijk met een productie- en distributievestiging in België. Twee jaar later keek het bedrijf voor het eerst naar het buitenland en richtte het dochteronderneming Giroflex SA op in São Paulo. Heden ten dagen is Giroflex de marktleider in de Zuid-Amerikaanse markt voor bureaustoelen.
Giroflex werkt sinds 1962 samen met gerenommeerde wetenschappers van het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie Zürich (ETH Zürich) om de veranderende behoeften te onderzoeken van mensen die langere tijd moeten blijven zitten, en heeft de nieuwste ergonomische bevindingen uit dit werk gebruikt als basis voor product ontwikkeling.
In juli 2017 werd de Giroflex overgenomen door de Flokk Group.

De fauteuil:
De draaifauteuil van Marin Stoll is een opvallende fauteuil, omdat de fauteuil uit 3 segmenten bestaat. Deze 3 segmenten zijn de; zitting, rugleuning en hoofsteun. Alle 3 de segmenten zijn vervaardig van plywood. Plywood is een materiaal dat is vervaardigd uit dunne lagen houtfineer.
De shells (kuipen) bevatten ieder een kussen, deze kussens zijn bevestigd aan de kuipen. De 2 armleggers zijn gemonteerd aan de kuip.

Werkzaamheden:
De kussens waren in zeer slechte staat.
Daarom zijn alle kussens zijn door ons vervaardigd uit nieuw schuim.
Over het algemeen zijn de originele Martin Stoll fauteuils uitgevoerd met skai. Wij hebben ervoor gekozen om de kussens opnieuw te stofferen met zwart leder. Het leder dat wij gebruiken is runderleder.
Wij hebben de armleggers, rugleuning en hoofdsteun gecapitonneerd d.m.v. knopen van zwart leder. Uiteraard zijn de zwart lederen knopen ook vernieuwd.
De fauteuil  heeft een aluminium stervoet en heeft nog deze originele beschermdopjes van rubber.
Stervoet is door ons gepolijst.
Markant detail zijn de 2 chromen beugels aan de achterzijde van fauteuil. Door deze 2 chromen beugels zijn de kuipen aan elkaar verbonden. Tussen de beugels en kuipen bevinden zich afstandshouders in de vorm chromen buisjes.
Deze buisjes en beugels zijn door ons ook gepolijst.

Met Marin Stoll meubelen haalt u meubels in huis die expressief zijn in zitcomfort en design.

Detail: Draaifauteuil is gerestaureerd met de originele onderdelen en materialen.

Conditie: Draaifauteuil verkeert in zeer goede staat.
Men kan wel spreken van nieuwstaat, aangezien de fauteuil door ons is gerestaureerd en opnieuw gestoffeerd is.

Zitdiepte: 55 cm                                
Zitbreedte: 50 cm                               
Zithoogte: 38 cm                                 

SOLD

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw